Вчені назвали продукти, які скоро можуть зникнути

0
533

Команда вчених з різних країн провела аналіз ймовірності зникнення різних продуктів харчування. До групи ризику потрапили кава, банани, виноград, авокадо та інші улюблені багатьма продукти.

Головним фактором можливого зникнення перерахованих продуктів можуть стати кліматичні зміни, зокрема, посухи. Так, підвищення температури негативно позначається на кавових деревах, які в таких умовах можуть зникнути до 2080 року. У Каліфорнії, де вирощується основна частина авокадо, також спостерігається сильна посуха. З урахуванням того, що для вирощення одного кілограма плодів необхідно понад тисячу літрів води, це може привести не тільки до подорожчання фрукта, а й до гірших наслідків.

Також посухи загрожують плантаціях винограду. Через скорочення кількості дощів і збільшення тривалості посушливих періодів ягоди часом навіть не можуть дозріти. Найбільш поширений сорт бананів «Кавендіш» в даний час високими темпами вимирає через грибкове захворювання, що вражає кореневу систему рослин.

Також в список потрапили арахіс, мед, апельсини, шоколад, риба і тверді сорти італійської пшениці.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: