Вчені стверджують, що жирна риба — корисна для здоров’я

0
292

Вчені виявили, що вживання жирної риби два рази в тиждень зменшує запалення в суглобах, уражених артритом, пише INVADERS.

Лікування ревматоїдного артриту в основному базується на застосуванні протизапальних і протиревматичних препаратів. Важливе значення також має дієта. Раніше було доведено, що омега-3 жирні кислоти пригнічують прозапальні цитокіни, і прийом харчових добавок на основі риб’ячого жиру може принести користь людям, що страждають цим захворюванням. А в новому дослідженні вчені виявили аналогічний позитивний ефект жирних сортів риби.

Співробітники Жіночої лікарні Брігама вивчили, чим харчувалися протягом року 176 пацієнтів з артритом, зосередивши особливу увагу на присутності в їхньому раціоні тунця, лосося, сардини і інших багатих омега-3 риб. Виявилося, що у тих хворих, хто вживав рибу більше двох разів в тиждень, рівень DAS28-CRP (біологічний маркер артриту) був значно нижче, ніж у всіх інших. При цьому кожна додатково з’їдена порція позитивно позначалася на суглобах пацієнтів.

Автори дослідження поки остерігаються однозначно стверджувати про існування причинно-наслідкового зв’язку. «Якщо наша гіпотеза підтвердиться в інших дослідженнях, можна буде говорити про те, що споживання риби здатне зменшити запальний процес при ревматоїдному артриті.»

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: