Як складати вилку і ніж на тарілці під час і після їжі?

0
24

Існують певні правила етикету і поведінки за столом, які розроблялися роками, при цьому в Європі і в Америці вони трохи різняться. Так, в Європі прийнято під час їжі завжди тримати виделку в лівій руці, а ніж у правій, у той час як по той бік океану допустимо іноді перекладати вилку в праву руку.

Розрізають ножем і їдять виделкою страви з м’яса і птиці, млинці з начинкою, омлети і ін. Для рибних страв використовують спеціальні ніж і виделку.

Під час обіду або вечері не варто їсти квапливо. Якщо вам потрібно зробити ковток води, просто покладіть виделку й ніж так, щоб ручками вони спиралися на стіл.

Багато хто помилково вважають, що коли обід або вечерю закінчений, потрібно складати ніж і виделку навхрест, однак це зовсім не так. Навпаки, це знак для офіціанта не забирати вашу тарілку.

Насправді ж, коли трапеза завершена, прилади кладуть паралельно один одному. При цьому в Європі прийнято класти вилку зубцями вниз, в той час як в Америці, навпаки, зазвичай кладуть її зубцями вгору.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: