Зелений чай і яблука захищають серце і мозок

0
54

Одне яблуко в день і чашка зеленого чаю ефективно запобігають розвитку хвороб серця, як з’ясували вчені з Великобританії. Вся справа в цілющій силі поліфенолів, які містяться в цих продуктах.

Група експертів з британського Інституту харчових досліджень з’ясувала, що натуральні компоненти поліфеноли , якими насичені зелений чай і яблука , захищають організм людини від серйозних проблем зі здоров’ям, включаючи хвороби серця і рак. Вчені встановили, що поліфеноли в яблуках і зеленому чаї інгибірують білок під назвою VEGF, що стимулює розвиток атеросклерозу — патологічного процесу, при якому відбувається звуження і закупорювання артерій жировими бляшками.

Це один з головних факторів ризику при інфарктах та інсультах. Білок VEGF також є метою для деяких протиракових ліків, оскільки він викликає в кровоносних судинах процес під назвою ангіогенез, який сприяє розвитку злоякісних новоутворень.

Скориставшись клітинами, здобутими з кровоносних судин людини, дослідники виявили, що низька концентрація поліфенолів галлата епігаллокатехіна із зеленого чаю і Проантоцианидина від яблук змогла перешкодити здійсненню сигнальної функції VEGF.

Попередні дослідження також виявили зв’язок між великим споживанням продуктів, що містять поліфеноли, з різними перевагами для здоров’я, проте автори нового дослідження змогли виявити перші докази того, що поліфеноли безпосередньо блокують сигнали VEGF.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: