Кава знижує шкоду від зайвого вживання алкоголю — медики

0
28

Американські вчені з’ясували, що ризик виникнення раку печінки знижується на 14 відсотків при регулярному вживанні кави.

Дослідники Всесвітнього фонду боротьби з раком (WCFR) стверджують, що вживання кави зменшує деструктивний вплив алкоголю і на 14 відсотків знижує ризик розвитку раку печінки, пише Daily Mail.

Вчені проаналізували медичні показники 8,2 мільйона осіб, багато з яких були хворі на рак печінки. У ході експерименту було виявлено, що на ризик появи захворювання впливали не тільки вага хворого і кількість випитого в день алкоголю, але також спосіб життя і раціон.

Більш рухливі любителі риби і кави виявилися менш схильні до раку. Таким чином, згідно з підрахунками вчених, одна порція кави може знизити ризик виникнення раку печінки на 14 відсотків. При цьому, зазначають експерти, споживання більше 4 чашок в день нівелює ефект і швидше шкодить організму.

Всього три порції алкогольних напоїв в день гарантовано ведуть до раку печінки», — нагадує голова фонду Аманда Маклін.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: