Регулярне вживання цього продукту допомагає запобігти хворобі Альцгеймера

0
426

Групі дослідників з університету Пітсбурга вдалося з’ясувати, що регулярне вживання риби допомагає поліпшити стан головного мозку людини, а також запобігти розвитку безлічі дегенеративних захворювань які приходять з віком, в тому числі і хвороби Альцгеймера.

Вчені склали контрольну групу з випадково вибраних 260 людей різного віку і з різним станом здоров’я, які вживали рибу щотижнево. В середньому кожен членів групи включав в свій раціон страви з риби, від одного до чотирьох разів на тиждень. Після 10 років випробувань вчені змогли зробити висновок, що регулярне споживання риби допомагає істотно збільшити обсяги сірої речовини в кількох областях головного мозку людини.

Підвищення обсягів сірої речовини традиційно є індикатором поліпшення когнітивних функцій головного мозку, і відповідно здатності людини мислити логічно. Важливим також є те, що воно допомагає істотно скоротити розвиток безлічі захворювань. За підрахунками дослідників, підтримання достатнього рівня сірої речовини протягом п’яти років поспіль допомагає скоротити ризик розвитку хвороби Альцгеймера в п’ять разів. Вчені відзначають, що користь від вживання жирних сортів риби для нашого головного мозку складно переоцінити — риб’ячий жир допомагає істотно поліпшити функціонування так званої короткочасної пам’яті — здатності людини швидко оперувати наявною в його розпорядженні інформацією, зіставляти різні тези і аргументи, і робити правильні висновки.

При цьому, на думку дослідників в даному випадку ми маємо справу з унікальним явищем — вживання в їжу не більше ніж одного різновиду продуктів харчування на регулярній основі можна визнати достатнім засобом запобігання безлічі різних дегенеративних захворювань головного мозку, а також істотно поліпшити здатність зберігати раціональне мислення людей в літньому віці. Разом з тим для досягнення найбільш позитивного ефекту від вживання в їжу риби вчені радять включати її в свій раціон харчування кілька разів на тиждень, а також не обмежуватися лише двома-трьома видами риби, а навпаки, намагатися їх варіювати, оскільки кожна риба багата різними мікроелементами .

Джерело

Поділись




Магазин: