Будьте уважні: названий мед, який небезпечний для здоров’я

0
3353

Про користь меду можна писати багато, це чудовий натуральний продукт, який має лікувальні властивості, в ньому міститься просто неймовірна кількість корисних речовин, необхідних нашому організму.

У меді міститься велика кількість корисних мікроелементів (каротин і протеїн), вітамінів групи B, C, PP. У цьому корисному продукті присутні ферменти, органічні кислоти, ефірні масла і цукор. До складу цього натурального продукту в загальній кількості входить понад 300 різних речовин.

Мед має захисну функцією, піднімає імунітет і відновлює сили. Його рекомендують вживати при багатьох хворобах і недугах. І просто в якості натуральних солодощів.
Існує три види меду по ботанічному походженням: квітковий, падевий і п’яний мед. Останній має ще одну назву — отруйний. Саме цей вид меду не рекомендують вживати дієтологи, і вважають небезпечним для здоров’я.

квітковий мед

КВІТКОВИЙ МЕД

Мед, який бджоли збирають з таких рослин як липа, акація, гречка і соняшник. Якість такого продукту визначають за кольором, смаком і в’язкістю. Він може бути: світлим, середньо-темним і темним. У темному меді міститься найбільша кількість йоду, заліза, міді, кобальту і марганцю. Він вважається більш корисним, ніж світлий.

ПАДЕВИЙ МЕД

Такий мед бджоли виробляють з солодкого рослинного соку, який збирають на листі рослин або корі дерев. Утворині на рослинах липкі краплі отримали назву — падь. Бджоли починають збір продуктів нектарного походження в той момент, коли не вистачає квіткового нектару, як правило в період дощів. У вулику вони переробляють падь в відомий нам продукт.

Падевий мед має темне забарвлення. Аромат у такого меду дуже слабкий або його взагалі немає. Смак неприємний, а в складі є кристали різної величини. Такий продукт не шкідливий для людського організму, він має таку ж цінність, як і квітковий мед. Але за якістю сильно поступається останньому. Падевий мед рекомендується вживати людям з низькими рівнем гемоглобіну в крові. Його активно використовують в харчовій і косметичній промисловості.

квітковий мед

ОТРУЙНИЙ АБО П’ЯНИЙ МЕД

Такий мед бджоли отримують з багна, аконіту та азалії. Для бджолиної сім’ї він абсолютно безпечний. А у людей після вживання такого продукту починається головний біль, запаморочення, нудота і блювота.

За зовнішніми ознаками відрізнити п’яний мед від традиційного вкрай складно. Тільки лише за смаком можна здогадатися, що він не придатний для вживання. На це вказує легка гіркота, відсутність справжнього аромату — по запаху такий мед може нагадувати палений цукор. Наявність токсичних речовин в цьому продукті, робить його непридатним для їжі.

Будьте обережні, купуйте мед у перевірених виробників, а перед тим, як давати цей продукт дитині, перевіряйте його смакові якості.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: