Картопля фрі корисніша за варену: так визначило дослідження!

0
413

Стали відомі результати цікавого дослідження, автори якого стверджують, що смажена картопля може бути кориснішою за варену — потрібно всього лише дотримуватися нехитрих правил її приготування. Повідомляє INVADERS.

Картинки по запросу картошка фри

Вчені з Гранадського університету (Іспанія) провели експеримент, щоб з’ясувати, як різні способи приготування овочів впливають на вміст в них поліфенолів — потужних антиоксидантів, які знижують ризик онкологічних захворювань.

Похожее изображение

В ході експерименту картопля, цибуля, баклажани, артишоки і перець варили, гасили і обсмажували на оливковій олії, а потім порівнювали, в яких овочах збереглося найбільше корисних речовин.

Похожее изображение

Дослідників очікував сюрприз: виявилося, що найбільше антиоксидантів зберігається в овочах, обсмажених на оливковій олії без додавання води. Справа в тому, що при варінні поліфеноли та інші речовини з овочів переходять в бульйон, а при смаженні на оливковій олії вони не тільки зберігаються, а й з’єднуються з тими, які містить сама олія.

Картинки по запросу вареная картошка

Тому можна зробити висновок про те, що вживати відварену картоплю не так вже й корисно, адже вона втратила велику частину корисних речовин при варінні. У той час, як картопля фрі, приготована на якісній оливковій олії, порадує вас своїм яскравим смаком і принесе користь здоров’ю.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: