Ще одна вагома причина відмовитися від картоплі

0
67

Група вчених з японського Центру запобігання раку і захворювань серцево-судинної системи в місті Осаці після проведених досліджень зробила висновок, що страви з картоплі, при частому їх вживанні в їжу, можуть викликати захворювання на діабет другого типу.

Докладні результати дослідження публікуються у виданні «Diabetes Care».

Исао Муракамі, доктор медичних наук, заявляє, що картопля входить до переліку продуктів, які при частому їх вживанні можуть виявитися шкідливими для здоров’я. Після проведення аналізу десятків тисяч даних, був зроблений висновок про те, що часте вживання картоплі може привести до діабету другого типу.

В ході досліджень вченими був проведений аналіз способу життя тієї категорії пацієнтів, у яких за останній час було діагностовано це захворювання. В результаті з’ясувалося, що захворювання найчастіше виявляється у людей, які віддають перевагу картоплі в своєму щоденному раціоні. Не має значення, в якому саме вигляді картопля вживається — пюре, картопля-фрі і т.д.

До категорії шкідливих продуктів картоплю віднесли в зв’язку з вмістом в ньому великої кількості крохмалю. Відзначається, що смачна бульба при цьому містить вкрай мало мінералів, вітамінів і волокон. Досить велика кількість вуглеводів є причиною підвищення ризику розвитку діабету. Крім того, в ході дослідження було виявлено, що крохмаль в гарячій картоплі організм засвоює набагато швидше. Як всі знають, картоплю-фрі їдять саме гарячою.

Статистичні дані продемонстрували, що люди, які протягом тижня їдять 7 порцій картоплі, на 33% підвищують ризик розвитку цукрового діабету в порівнянні з тими, хто протягом тижня їсть всього одну порцію картоплі. Лікарі рекомендують відмовлятися від щоденного вживання цього продукту, замінюючи його цільними злаками. Такий підхід дозволить на 12% знизити ризик розвитку захворювання.


Новости Ю

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: