Вчені розвінчали міфи про шкоду солі, цукру і яєць

0
855

Вчені взялися за спростування теорій щодо ряду продуктів, які протягом багатьох років вважалися шкідливими для організму. У підсумку, дієтологи розвінчали ряд відомих міфів про їжу, зокрема про шкоду солі, цукру і яєць.

Вчені запевняють, що цукор найменш шкідливий серед інших підсолоджувачів. Вони часто викликають ряд складних захворювань, тоді як цукор в помірній кількості тільки приносить користь, в тому числі і задоволення від смаку. Сіль, як виявилося, дуже ефективна для зниження рівня холестерину в крові. Тому не варто цей продукт повністю прибирати з раціону. Що стосується яєць, то раніше стверджувалося, що вони згубні для організму, так як підвищують той же холестерин. Однак вчені довели, що одне яйце в день нікому не зашкодить, бо концентрація холестерину в жовтку занадто низька, тому говорити «ні» будь-якому продукту теж не обов’язково.

Також дослідники довели, що вино дуже корисне для тих, хто страждає на хворобу Альцгеймера, так як в ньому міститься корисна речовина резвератрол. Однак його у вині настільки мало, що пити доведеться занадто багато, щоб отримати необхідний лікувальний ефект. А це може призвести до інших проблем — алкогольної залежності.

Під приціл вчених потрапив міф і про те, скільки води потрібно випивати людині на добу. Дієтологи заявляють, що людині на добу потрібно мінімум 1,5 літра води, однак і тут вчені запевняють, що пити потрібно стільки, скільки хочеться. Тут немає певних норм, тому що потрібно враховувати комплекцію людини, її стан і, звичайно ж, клімат.

Дієтологи запевняють, що всьому має бути міра. Це головна запорука здоров’я. Навіть ті продукти, які вважаються шкідливими, можуть бути цілком безпечними, якщо ними не зловживати.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: