Цей продукт полегшує симптоми артриту

0
359

Нове дослідження американського центру Arthiritis Care & Researc h показало, що вживання риби мінімум два рази на тиждень дозволяє полегшити симптоми артриту.

Вчені встановили, що додавання в раціон харчування достатньої кількості риби забезпечує зниження пухлини суглобів. В ході спостереження за групою добровольців з 176 жителів Балтімора вони вивчили їх спосіб життя, стан здоров’я і раціон харчування. Всі учасники на момент початку дослідження мали симптоми артриту.

В першу чергу експерти враховували вживання в їжу видів риб з високим вмістом жирів омега-3, в тому числі тунець, лосось, сардину і сиру рибу (сашимі або суші). При цьому враховувалися різні способи її приготування: жарка, приготування на пару, запікання в духовці та інше. Однак пізніше смажену рибу довелося виключити, так як при такому способі приготування в ній знижується кількість омега-3.

Раніше дослідники вже довели, що харчові добавки, що містять риб’ячий жир, полегшують біль в суглобах. Ціллю нового дослідження стала спроба з’ясувати, чи має аналогічний вплив на організм сама риба.

Шляхом вимірювання маркерів запалення в крові учасників вчені встановили, що люди, які вживають жирні види риби не менше двох разів на тиждень, рідше скаржаться на симптоми ревматоїдного артриту, а процес запалення суглобів у них протікає менш гостро.
Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: