Медики назвали найнебезпечнішу для здоров’я рибу

0
1467

Багато з нас знають, що риба не тільки смачна, але й корисна. Але існують і такі сорти, вживання яких може завдати шкоди здоров’ю. Експерти розповіли про 9 видів риби, які слід включати в раціон якомога рідше або відмовитися від них взагалі.

Імпортний сом Сом може виростати до значних розмірів, і для прискорення цього процесу в багатьох рибних господарствах його підгодовують гормонами. Особливо відрізняється в цьому плані риба, яка імпортується з азіатських країн. Безпечний і більш цінний з поживноъ точки зору той сом, який росте на волі.

Макрель Макрель містить ртуть, яка не виводиться, а накопичується в організмі людини, провокуючи різні хвороби. Найменш небезпечна в цьому плані атлантична макрель, її можна їсти без обмежень.

Тунець В тунці міститься багато ртуті. Крім того, тунця, який виріс в природних умовах, на прилавках майже немає, так як він знаходиться на межі зникнення, і вся покупна риба надходить з ферм, де її підгодовують антибіотиками і гормонами.

Телапія Корисних жирних кислот в телапії дуже мало, а ось по концентрації шкідливих жирів вона може конкурувати навіть зі свинячим салом. Надмірне вживання цієї риби збільшує рівень поганого холестерину і робить організм більш чутливим до алергенів.

Вугор Через високий вміст жирової тканини вугор легко абсорбує присутні в воді промислові і сільськогосподарські відходи. Особливо великий рівень інтоксикації цими речовинами у американських особин. Для європейського вугра також характерне зараження великими дозами ртуті.

Пангасіус Основний обсяг пангасіуса, який поставляється в нашу країну, вирощується у В’єтнамі, в річці Меконг, яка відноситься до одних з найбільш забруднених водойм у світі. Крім ртуті, філе цієї риби містить підвищений рівень нітрофуразона і поліфосфатів (канцерогени).

Морський окунь Морський окунь містить достатню кількість ртуті. Крім цього, часто під виглядом морського окуня (особливо в закладах громадського харчування і в випадках, коли продукт продається у вигляді філе) пропонується пангасіус або інші сорти більш дешевої риби.

Кафельников У цієї риби найвищий рівень зараження ртуттю. Крім того, при її вилові часто не дотримуються необхідних правил, тому є високий ризик отримати харчове отруєння.

Масляна риба Ця риба містить гемпілотоксин (воскоподібну речовину, що додає м’ясу маслянистого смаку), який не засвоюється організмом. Цей токсин не несе сильної шкоди, але може спровокувати розлад травлення. Щоб зменшити кількість гемпілотоксину, рибу рекомендується смажити або запікати на грилі.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: