Продукти, що розріджують кров і зміцнюють стінки судин

0
2616

Це можуть бути свіжі огірки, які на 97% складаються з води, червоний виноградний сік, журавлинний чай. Що стосується складових продуктів, то в них повинен бути присутнім у великих кількостях йод. Можна рекомендувати морепродукти, зокрема морську капусту. Вона зменшує в’язкість крові і разом з тим підвищує тонус кровоносних судин. У морепродуктах і морській рибі міститься і таурин, що нормалізує кров’яний тиск. Бажано також ввести в раціон волоські горіхи і мигдаль. Вживання часнику і дині, грейпфрута і болгарського перцю червоного кольору, помідорів допоможе зменшити згортання крові. Також прекрасно розріджує її червоне сухе вино. Келих вина в день для тих, хто може собі це дозволити, — ще один спосіб вирішення проблеми.

Імбир. Корінь імбиру містить природні антиоксиданти і ліпіди. Для прийому можна приготувати чай з 1/2 ч. л. натертого імбиру, який настоюється в 1 л окропу. Ця кількість є добовою дозою. Не варто перевищувати її в зв’язку з високою активністю імбиру, який протипоказаний при прийомі більшості серцевих препаратів і тих, що розріджують кров, при важких ураженнях печінки і нирок, наявності джерел кровотечі, при підвищенні температури, а також в жарку погоду.

Журавлина. Прекрасно знижує в’язкість крові. Можна приймати цільні плоди, а можна включати їх до складу соків, морсів, настоїв. Можна готувати чаї та компоти, що містять тільки журавлину, а можна поєднувати її з іншими компонентами. Єдині протипоказання для прийому: гастрит і виразкова хвороба шлунку при підвищеній кислотності.

Часник. Відноситься до продуктів, які ефективно розріджують кров. Застосовується в сирому вигляді і в якості приправи до харчових продуктів. Вживання одного зубчику часнику на добу має досить хороший розріджуючий ефект. Протипоказаннями для вживання можуть стати гастрит, геморой, серцева патологія, вагітність і годування грудьми.

Лимон. Один з небагатьох продуктів, до застосування якого немає протипоказань. При цьому активними є як м’якоть, так і шкірка. Токсичними властивостями володіють тільки кісточки. Приймати лимон можна в будь-якому вигляді — з додаванням меду, чаю або звичайної води.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: