Кабачкова дієта для здорового схуднення: меню і особливості

0
908

Як схуднути швидко і без шкоди для здоров’я? Вихід є: кабачкова дієта для схуднення — ситно і ефективно.

Літо — прекрасна пора, багата свіжими овочами та фруктами. Не останнє місце серед літньої різноманітності займає кабачок. І зовсім не даремно. Цей овоч багатий безліччю мікроелементів (калій, магній, кальцій, залізо) і вітамінів (А, Е, С, В, РР).

Кабачок очищає кров, нормалізує обмін солей в організмі, є сечогінним засобом, покращує роботу серця і загальний тонус організму, до того ж він малокалорійний.

У чому суть кабачкової дієти

Кабачкову дієту можна урізноманітнити додатковими стравами, в основі яких лежить кабачок, — наприклад, рагу, кабачковою ікрою або млинцями з капусти і кабачка. Також кабачок можна окремо варити, тушкувати, запікати, вживати в салатах і т. д.

Суть кабачкової дієти в тому, що протягом 7 днів в якості основного інгредієнта страв у вас повинен бути кабачок. Доповнювати раціон можна нежирною рибою, сиром, йогуртом, яйцями, грибами, зеленню. Сіль дозволяється тільки в дуже маленьких кількостях. Повністю виключити макарони, хліб, картоплю, цукор, соління, алкоголь, каву.

Умови кабачкової дієти

· Обов’язково виконувати водний мінімум — 2 л чистої негазованої води в добу, овочеві соки і чай без цукру.

· Для дієти використовуй молоді кабачки — цукіні.

· Термічна обробка повинна бути мінімальною.

· Готувати кабачок потрібно з шкіркою.

· Харчування під час дієти має бути п’ятиразовим, маленькими порціями.

Протипоказання до застосування кабачкової дієти

1. Хронічні захворювання нирок, сечовидільної системи.

2. Вагітність і годування.

3. Підлітки і діти.

Варіанти меню кабачкової дієти

перше меню

Сніданок: тушкований кабачок з овочами (будь-якими, крім картоплі) в пропорції 2/3 кабачок, 1/3 овочі (загальна маса до 600 г) і чашка чаю без цукру (переважно зеленого або листового чорного, але неміцного).

Другий сніданок: яблуко (можна замінити іншим фруктом, окрім банана і винограду) і склянку свіжого соку або води.

Обід: відварне нежирне м’ясо птиці 200 г, кабачок запечений (300 г), дві сливи або одне ківі і чашка чаю.

Полудень: одне яблуко, родзинки (100 г) і склянку апельсинового соку.

Вечеря: кабачок (300 г), морквяно-капустяний салат, приправлений оливковою олією і соком лимона, склянка апельсинового соку або чашка чаю.

друге меню

Сніданок: яблучно-капустяний салат (150 г) і чашка чаю.

Другий сніданок: запечений один кабачок, два мандарина або один апельсин, томатний сік або вода.

Обід: тушкований кабачок з рибою (по 200 г), один ківі і чашка чаю.

Полудень: 100 г чорносливу або замінити його двома-трьома свіжими сливами і стакан яблучного соку.

Вечеря: тушкований кабачок з овочами (2: 1) і чашка зеленого чаю.

третє меню

Сніданок: фруктовий салат з нежирним йогуртом (без цукру) і чашка чаю.

Другий сніданок: тушкований кабачок і гарбуз, половина грейпфрута.

Обід: запечений кабачок і риба, два ківі і чашка чаю.

Полудень: ікра з кабачків і баклажанів і половинка грейпфрута.

Вечеря: тушкований кабачок з морквою і цибулею, рясно посипаний свіжою зеленню, і чашка чаю.

 З допомогою кабачкової дієти можна скинути від 2 до 5 кілограмів зайвої ваги. А якщо до неї додати ще й фізичні вправи, результат не змусить себе довго чекати. 

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: