Мелена кава проти розчинної — що корисніше для здоров’я

0
2262

В наш час, в продажу є багато різних сортів кави. Вибрати натуральний і якісний продукт стає все важче. Ми підкажемо, яку каву краще вибирати: мелену чи розчинну.

Для початку варто розібратися:

·        Кава мелена — це обсмажені і перемелені зерна натуральної кави.

·        Розчинна кава — готується складніше. Варять її у величезних чанах на фабриках, де висушують різними способами. Зазвичай, сушать каву в вакуумі, при низьких температурах — такий спосіб має назву сублімація.

Мелена чи розчинна кава: що корисніше?

1.     Кофеїн. І в моленій, і в розчинній каві є кофеїн, який володіє стимулюючим ефектом. Кофеїн блокує особливі рецептори, які можуть робити нас млявими. В меленій каві кофеїну більше — 94 мг, в розчинній — 63.

2.     Артеріальний тиск. Не більше 4х чашок кави в день допоможе знизити артеріальний тиск. Речовини в напої блокують антидіуретичний гормон, який має сечогінну дію. У цьому плані, і розчинна, і мелена каву працюють однаково.

3.     Калорійність. Кількість калорій в напої (без молока, вершків і цукру) дорівнює майже нулю. Розчинна кава містить — 2 ккал, натуральна — 5 ккал. Різниці майже немає.

4.     Калій. Калій необхідний для нормальної роботи серця, оскільки саме завдяки йому, здійснюється скорочення серцевого м’яза. У натуральній каві — 116 мг калію, в розчинній — 70 мг.

5.     Магній. Магній допомагає судинам розширюватися і звужуватися в потрібний момент. В меленій каві магнію близько 7,1 мг, в розчинній — 6,5 мг.

6.     Кафестол. Кава містить кафестол, який в надлишку може утворювати атеросклеротичні бляшки. В меленій каві, кафестолу близько 12 мг, в розчинній — 0,6 мг. Однак варто знати, що в таких великих кількостях, кафестол виробляється при варінні на вогні, в турці — під дією високих температур, виділяються масла з цією речовиною. У кавомашині напій фільтрується.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: