Вчені розповіли про користь ряжанки

0
97

Дієтологи розповіли, що регулярне вживання ряжанки надзвичайно корисно для людського організму. Вчені привели лише кілька прикладів корисних властивостей кисломолочного напою, одержуваного з топленого коров’ячого молока шляхом молочнокислого бродіння, які змушують задуматися про необхідність включення ряжанки в свій раціон харчування.

По-перше , в складі кисломолочного продукту міститься величезна кількість вітамінів (B1, B2, C, E, PP, β-каротин), мінералів (магній, кальцій, калій, натрій, залізо, фосфор) і корисних бактерій. Він набагато краще засвоюється організмом, ніж звичайне молоко, покращує роботу шлунково-кишкового тракту і зміцнює імунітет. Склянка ряжанки в день поповнить добову норму кальцію в організмі.

По-друге , цей дієтичний продукт містить всього 67 кілокалорій на 100 грам, тобто він незамінний для тих, хто хоче знизити вагу без шкоди для здоров’я.

По-третє , в білок ряжанки входять амінокислоти метіонін і лізин, які не синтезуються в організмі людини, але є незамінними компонентами для нормальної життєдіяльності.

По-четверте , ряжанка може значно допомогти в лікуванні таких патологій, як хвороби жовчного міхура і печінки, атеросклероз і гіпертонія, порушення метаболізму і навіть мігрень.

Фахівці радять включити в свій раціон харчування цей кисломолочний продукт людям будь-якого віку, особливо дітям і людям похилого віку. Протипоказана ряжанка лише тим, хто страждає на гастрит, а також має алергію на молочні продукти.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: