Медики пояснили, кому не можна їсти черешню

0
2156

Тим, хто звик стежити за своїм раціоном харчування, її вживання може і нашкодити. Ягоди черешні насправді володіють цілим спектром цілющих властивостей. Багатьма дослідженнями доведено, що черешня допомагає стати красивішим. Її м’якоть містить вітаміни В1 і В2, які благотворно впливають на стан нігтів, волосся та шкіри.

«Черешня добре допомагає при різних шкірних захворюваннях, таких як вугри, екзема і псоріаз», — розповіли фахівці.

Крім того, в черешні присутній провітамін А, який зміцнює кістки, зуби, а також вкрай важливий для хорошого зору.

Завдяки високому вмісту антиоксидантів черешня уповільнює процес старіння і сприяє регенерації клітин. Регулярне вживання цієї ягоди покращує стан серцево-судинної системи. За словами лікарів, плоди черешні темних сортів будуть корисні при гіпертонії, так як вони знижують кров’яний тиск, а антоціани, які містяться в них, зміцнюють капіляри.

Також черешня вкрай корисна для нормалізації роботи травної системи.«Ягоди черешні покращують обмін речовин і благотворно впливають на травлення — при вживанні натщесерце вона допомагає впоратися з запорами, а також ефективна при болях в шлунку», — констатували терапевти.

У той же час вживання черешні може негативно позначитися на самопочутті тих, хто страждає спайковою хворобою кишечника. Також дуже обережно слід їсти черешню тим, у кого є виразка, гастрит з підвищеною кислотністю, схильність до метеоризму. Не варто захоплюватися цією ягодою і хворим на цукровий діабет, щоб не погіршити свій стан, нагадали вчені.

За їхніми словами, не можна вживати черешню відразу після їжі: має пройти як мінімум 30 хвилин після її прийому Потрібно пам’ятати про те, що черешня, з’їдена відразу у великій кількості, здатна викликати діарею.

«Черешня має мало протипоказань. В першу чергу, це індивідуальна непереносимість », — резюмували медпрацівники.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: