Корисна і шкідлива їжа для судин і крові

0
1123

Закони Природи говорять про те, що в живому організмі, як і у всякій енергетичній системі, відбувається постійний обмін енергії: якась енергія входить, а якась виділяється.

Не секрет, що різна їжа може по-різному впливати на наш організм в цілому, і на капіляри і кров зокрема.

Їжа, шкідлива для судин і кровообігу

Ъжа, що збільшує в крові небезпечний холестерин: яловичина, свинина, баранина, будь-яка смажена їжа; яйця, сметана, вершки, сири, морозиво, шоколад, кондитерські вироби, пальмова і кокосова олія.

Всі продукти, які містять насичені жири, а також печінку всіх видів тварин, включаючи велику рогату худобу і птицю, вершкове масло, ікра містять багато холестерину, а це означає, що ми ризикуємо захворіти серцево-судинними, нервовими, ендокринними, обмінними та будь-якими іншими хворобами аж до раку.

Їжа, що сприяє розвитку раку: м’ясо, жирна їжа, масла, що вживаються підігрітими або в надлишку, все смажене, жирне, солодке; їжа, в якій мало клітковини і харчових ферментів (тобто все, що піддається будь-тепловій обробці).

Їжа, що піднімає рівень цукру в крові: глюкоза, кукурудзяні пластівці, морква, мед, картопляне пюре, білий хліб, просо, білий рис, картопля, квасоля зелена, хліб, рис коричневий, банани, родзинки, гречка, спагетті, кукурудза, вівсянка, горох, картопляні чіпси, солодка картопля, горох сухий, апельсин і його соки, яблука, морозиво, молоко незбиране, йогурт, помідори, сочевиця, фруктоза, соєві боби, земляний горіх.

Але це далеко не так. Їсти треба те, що приготувала Матінка-Природа людині. Їсти вчасно і продукти в правильних поєднаннях.

Крім того, треба вживати в основному ту їжу, яка допомагає очищенню організму і його зціленню. Це натуральна, сира, природна їжа — фрукти, овочі, горіхи, тобто їжа, ідеальна для здоров’я і довголіття людини.

Їжа, корисна для капілярів

Їжа, здатна стримувати зростання холестерину: квасоля, вівсянка, яблука, морква, оливкова олія, авокадо, мигдаль, волоські горіхи, часник, цибуля, особливо всілякі органічні продукти моря і риба, включаючи саму жирну; фрукти і овочі, зернові, багаті клітковиною.

Продукти, що знижують холестерол в крові: квасоля, сочевиця, сині баклажани, риба (підвищує рівень корисного холестерину), червоний виноград без кісточок, грейпфрут, мигдаль, волоські горіхи, вівсянка, оливкова олія, цибуля (сирою, половинка цибулини в день), коричневий рис, ламінарія, з якої добувають йод, сою.

Їжа, яка допомагає організму перемогти небезпечний холестерин: усі яскраво-жовті і яскраво-зелені овочі і фрукти, лляне масло, горіхи, насіння і крупи, зерна і проросла пшениця, риба (особливо сардини і скумбрія), оливкова олія холодної вичавки, мигдаль і авокадо; потрібно різко обмежити вживання жирів, які легко окислюються, наприклад таких, як кукурудзяна і соняшникова олія.

Вчені стверджують — чим більше в продукті розчинної клітковини, тим значніше ефект зниження холестерину.

Вважається, що потрібно вживати не менше шести грамів розчинної клітковини в день: це допомагає нормалізувати небезпечний холестерол.

Їжа, жири якої захищають наші артерії, судини, капіляри від зашлакованості: лісові горіхи, авокадо, оливкова олія, мигдаль. Вони повинні бути присутніми в нашому меню щодня.

Харчові продукти, що рекомендуються при хворобі серця і судин: авокадо, оливкова олія, риба (попереджає інфаркт міокарда), часник (попереджає тромбоутворення), грейпфрут, перловка, горіхи — волоські, мигдаль; цибуля, гарбуз, солодка картопля, зелений чай.

Продукти, які допомагають знизити артеріальний тиск: селера, риба (в тому числі жирна), картопля біла, водорості.

Крім того:

Привчіть себе їсти без солі або вживайте сіль в дуже малих дозах.

Уникайте продуктів, що містять сіль.

Корисна їжа, в якій багато клітковини: вівсяні, рисові, пшеничні і житні висівки.

Їжте яблука, спаржу, диню, банани, брокколі, баклажани, часник, грейпфрут, будь-які зелені листяні овочі, коричневий рис, гречку, пшоно, перловку.

Їжа, що діє як антикоагулянт, що попереджає склеювання клітин крові і утворення тромбів, що закупорюють судини: кориця, імбир (попереджає тромбоутворення), диня, цибуля, ананас, морські водорості (ці водорості діють в 2 рази сильніше, ніж гепарин), кавун, зелений чай .

Їжа, що підвищує артеріальний тиск: сіль, сири, бринза, солодковий корінь, сардини і скумбрія.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: