Любителі цього продукту частіше вмирають від раку і діабету

0
292

Американські вчені на чолі з Арашем Етемад прийшли до висновку, що любителі червоного м’яса частіше вмирають від раку, діабету, серцево-судинних захворювань.

Вони проаналізували дані більш ніж про півмільйона дорослих у віці від 50 років до 71 року, з’ясувавши, як часто вони вживали червоне м’ясо — йшлося про свинину, яловичину і баранину.

Вчені не тільки вивчили раціон учасників експерименту, а й спостерігали за їх здоров’ям протягом 16 років.

Вони виявили залежність між кількістю червоного м’яса, яке регулярно з’їдається  і передчасною смертю від раку, хвороб серця, інсульту, респіраторних захворювань, діабету, хвороби Альцгеймера, захворювань нирок, хронічної хвороби печінки і інших причин.

Любителі червоного м’яса передчасно помирали від більшості цих причин на чверть частіше, ніж ті, хто не зловживав стейками і бургерами.

Мінімальним ризик передчасної смерті виявився для тих, хто вважав за краще замість вживання червоного м’яса з’ъсти рибу, курку і індичку.

Дослідники припускають, що ризик передчасної смерті можуть збільшувати деякі компоненти червоного м’яса, серед яких нітрати і залізо.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: