Названі продукти, що знижують тиск і зміцнюють судини

0
2316

На думку експертів серед жителів планети близько 10% мучиться від цієї недуги. Зрозуміло, що обставин, які обумовлюють наявність у людини гіпертонії, може бути досить багато. Природно, в будь-якому випадку доктор призначає певний терапевтичний медикаментозний курс. При цьому існує широкий діапазон різних супутніх процедур і заходів, здатних прискорити процес лікування, в тому числі і продукти, що знижують тиск.

На думку експертів, серед жителів планети близько 10% страждає від підвищеного тиску. Зрозуміло, що обставин, які обумовлюють наявність у людини гіпертонії, може бути досить багато. Природно, в будь-якому випадку доктор призначає певний терапевтичний медикаментозний курс. При цьому існує широкий діапазон різних супутніх процедур і заходів, здатних прискорити процес лікування, в тому числі і продукти, що знижують тиск.

Почнемо з того, що більш серйозною проблемою в питаннях харчування, це відноситься не тільки до зцілення і профілактики гіпертонії, так і до інших хвороб, є культура вживання їжі. Йдеться не про етикет, а, перш за все, про кількість споживаних товарів за один прийом. Існує традиційний варіант визначення обсягу товарів, званий «принципом долоні». Сутність його полягає в тому, що за раз м’ясних або, припустимо, рибних товарів варто споживати в їжу стільки, скільки може вміститися у ваших долонях. Якщо мова йде про овочі, то їх обсяг повинен відповідати розміру стиснутого кулака. В принципі, при дотриманні подібних пропорцій особливі продукти для зниження тиску не потрібні, але, на жаль, переважна більшість з нас не в змозі дотримуватись подібних норм в силу власного менталітету.

Якщо говорити про продукти, що знижують тиск, то, перш за все, варто звернути увагу на морські продукти. Дійсно, за статистикою, в країнах, де багато споживають дану їжу зазвичай, наприклад, в Японії, відносно мало гіпертоніків. Морська риба збагачена так званими омега-3 кислотами, які знижують можливість формування бляшок в крові, вміст холестерину, також рівень трігліцероідов.

Основою основ для нормального самопочуття людини протягом усього наступного дня, безумовно, є сніданок. Для гіпертоніків страви в ідеалі повинні містити продукти, що знижують кров’яний тиск. У найширшому випадку, навіть для стовідсотково здорових людей, сніданок повинен містити цільні зерна. Таким чином, тарілка вівсянки є хорошим сніданком. Певний комплекс вуглеводів, які містяться в багатьох цілісних зернах, в сукупності з клітковиною здатний забезпечити відчуття насиченості ще довше, що зменшить спокусу ще раз перекусити. Крім того, клітковина здатна стабілізувати тиск і, найголовніше, зміцнити стінки судин, що особливо важливо для гіпертоніків, знижуючи можливість інсультів.

Але не зовсім правильно, що продукти, що знижують тиск, не повинні містити жир. По суті людському організму раз в день потрібно споживати певну кількість жирів, приблизно 20% від усіх калорій. Питання тільки в тому, які це будуть жири. В ідеалі вони повинні бути насиченими, конкретно вони і сприяють зміцненню судин і стабілізації тиску, природно, при споживанні в розумних межах.

Як би нам не хотілося, але вуглеводи просто потрібні людині для життєдіяльності, нестача їх знижує працездатність, інтелектуальну діяльність. Інше питання в тому, що продукти, що знижують тиск, містять до того ж клітковину, про яку говорилося вище. Більш показовими тут є страви з бобових, які не тільки насичують людину, але й забезпечують її енергією, та й знижують рівень цукру в крові.

Харчуйтеся правильно і будьте здорові і щасливі. Нехай життя приносить Вам тільки радість.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: