Чим небезпечне м’ясо, приготоване на відкритому вогні

0
532

Приготування м’яса на відкритому вогні може бути пов’язано з раком, попереджають вчені з Університету Міннесоти.

Висока температура приготування їжі призводить до утворення канцерогенних хімічних речовин в м’ясі, пояснюють фахівці. Ці потенційно шкідливі речовини, як було виявлено, викликають зміни в ДНК, що може збільшити ризик розвитку раку. Експерти наполягають на тому, що дані висновки зовсім не означають, що всі люди повинні викинути грилі і перестати їсти шашлики. Проте, фахівці попереджають, що слід проявляти обережність у кількості споживаного смаженого м’яса.

Коли м’ясо готується на відкритому вогні, в ньому утворюються дві речовини — гетероциклічні ароматичні аміни і поліциклічні ароматичні вуглеводні. Перший тип з’єднань утворюється, коли білки і цукру в м’ясі реагують на надзвичайно високі температури. Друга речовина утворюється, коли полум’я впливає на м’ясо, надаючи йому підсмажений зовнішній вигляд. В ході випробувань було встановлено, що вплив зазначених хімічних сполук може викликати рак передміхурової залози, порушуючи ДНК клітин.

Згідно з даними Міжнародного агентства з вивчення раку, понад 34000 випадків смерті від раку в усьому світі пов’язані з вживанням великої кількості обробленого м’яса. Недавнє дослідження, проведене Національним інститутом раку в Меріленді, також виявило, що вживання червоного м’яса збільшує ризик смерті від дев’яти захворювань.
Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: