Звичні продукти, які можуть нас вбити

0
75

Мед. У цьому продукті міститься особлива отруйна речовина під назвою алкалоїд піролізидину. Щоб нейтралізувати цей токсин мед зазвичай пастеризують. А ось одна чайна ложка сирого меду може спровокувати сильні головні болі і напади блювоти, які іноді тривають цілу добу.

Картопля. У листі і стеблах картоплі, так само як і у інших представників сімейства пасльонових, містяться отруйні речовини глікоалкалоїди. При неправильному зберіганні бульба починає проростати, тому вживати її не можна, інакше отрута може потрапити в організм.

Кеш’ю. Сирі горіхи кеш’ю смертельно небезпечні для людини, так як речовина урусіол в їх складі є сильною отрутою. До слова, ця ж речовина міститься і в отруйному плющі. Нейтралізувати цю отруту може тільки правильна обробка горіхів, а вживати кеш’ю в сирому вигляді категорично заборонено.

Червона квасоля. Сира червона квасоля містить токсичні речовини під назвою лектини, які є справжніми вбивцями для шлунка. Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, червону квасолю потрібно спочатку замочити на 5 годин, а потім як мінімум дві години варити.

Ревінь. Стебла ревеню смачні і корисні, а ось листя дуже отруйні, тому необхідно стежити, щоб вони не потрапляли в їжу. Щавлева кислота в цих листах пошкоджує нирки і призводить до багатьох інших проблем зі здоров’ям.

Бузина. Незважаючи на те, що з бузини роблять джеми, вино і чай, вона може спровокувати сильне отруєння і навіть кому, якщо неправильно зібрати або приготувати ягоди. Вони містять глікозид, який перетворюється на отруту ціанід.

Кісточкові фрукти. Кісточки вишень, персиків і абрикосів становлять смертельну небезпеку, так як деякі речовини в їх складі перетворюються в ціанід. Людина отримає сильне отруєння, якщо проковтне всього лише пару-трійку розчавлених вишневих кісточок.

Джерело

Поділись




Магазин: