Вчені розвінчали популярний міф про шкоду білого хліба

0
141

Як повідомили світовій громадськості ізраїльські вчені, споживання в їжу чорного або білого хліба в невеликих кількостях практично ніяк не позначається на стані мікрофлори кишечника. Однак фахівці все ж зазначають деякі особливості даного продукту і радять їсти його в строго обмежених порціях, пише INVADERS.

З’ясувати «сильні і слабкі» сторони хліба ізраїльські вчені вирішили за допомогою експерименту, в якому взяли участь 20 осіб. Відзначається, що добовий калорійний раціон кожного з випробуваних на 10% складався з хліба. Протягом двох тижнів всі учасники експерименту збільшили калорійність свого раціону, почавши в 2,5 рази більше їсти хліб.

Згідно з результатами експерименту, фахівці не побачили клінічних відмінностей між ефектами від вживання чорного і білого хліба. Однак даний висновок заснований шляхом загального усереднення результатів. Якщо брати до уваги свідчення кожної людини окремо, то ефект від збільшення щодобового калорійного раціону за допомогою хліба можна легко відстежити. Близько 50% випробовуваних демонстрували незначне погіршення стану організму, викликане вживанням в їжу надмірної кількості як білого, так і чорного хліба.

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: