4.3 C
Київ
Понедельник, 20/11/2017

Як гостра їжа впливає на тривалість життя? відкриття

0
885

Американські вчені з’ясували, що гостра і пряна їжа корисна для здоров’я людини. Більш того, саме вона може продовжити ваше життя!

Обмежуєте себе у вживанні гострої їжі? Дуже навіть дарма! Так, американські вчені виявили, що жителі країн, в національній кухні яких переважають гострі страви, менше схильні до хвороб серця і судин: «Додавання перцю знижує рівень холестерину, а капсаїцин, який є його головним компонентом, надає протизапальний ефект» .

Американські дослідження показують, що, приправляючи їжу перцем, людина може продовжити собі життя на пару додаткових років. А китайські вчені, провівши дослідження серед 500 тисяч чоловік, прийшли до висновку, що у любителів гострих страв знижується ризик раптової смерті на 14%! Також, додавши в свій раціон таку їжу, можна вберегти себе від виникнення виразок і знизити продукування шлункових кислот.

прянощі

Також любителі гостренького більш задоволені своїм життям. Можливо, справа в тому, що пряні страви безпосередньо пов’язані зі стрункістю. «Гострий перець знижує ризик кардіопаталогій, онкозахворювань, послаблює больові відчуття, бере участь в спалюванні калорій, насичує організм такими необхідними вітамінами А і С. Також підвищується вироблення серотоніну — гормону щастя, людина стає більш стійким до депресій, поганого настрою і невдач» , — заявляють автори дослідження.

Як же можна розбавити свій раціон прянощами? Варіантів безліч! Куркума, імбир, кориця, чилі, кайенский перець, кардамон, гвоздика — це далеко не весь список спецій, який урізноманітнює ваше меню, зробивши його корисним і смачним. Додавайте ці спеції в салати, перші страви, десерти, м’ясо, рибу і навіть напої. Це допоможе не тільки привнести нові смакові фарби, але і дозволить вам контролювати вагу за рахунок метаболізму, а також не переїдати і залишатися в доброму настрої.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: