Цей продукт запобігає розвитку раку прямої кишки

0
387

Поїдання певних видів горіхів запобігає розвитку раку прямої кишки. До такого висновку після довгих досліджень прийшли вчені.

В дослідженні брали участь 826 пацієнтів, які зазнали лікуванню III стадії раку товстої кишки, включаючи хірургічне втручання і хіміотерапію. У таких пацієнтів, чий рак не поширився в інших частинах тіла, є 70-відсотковий шанс вижити через три роки після лікування.

Приблизно 19% пацієнтів споживали кілька кілограмів всіх видів горіхів в тиждень. В результаті, у любителів мигдалю і волоських горіхів фахівці відзначали зменшення ризику повернення раку на 42 відсотки і на 57 відсотків нижчий шанс смерті, ніж у тих, хто горіхи не вживав.

Як зазначив провідний автор дослідження, клінічний співробітник Темідайо Фадели, численні дослідження в області серцевих захворювань і діабету показали переваги споживання горіхів, і ми вважали важливим визначити, чи можуть ці переваги також застосовуватися до пацієнтів з колоректальним раком.

Експерти вважають, що вживання горіхів не повинно розглядатися як заміна стандартної хіміотерапії та інших методів лікування раку товстої кишки.
Джерело

Поділись




Магазин: