Цей продукт запобігає розвитку раку прямої кишки

0
393

Поїдання певних видів горіхів запобігає розвитку раку прямої кишки. До такого висновку після довгих досліджень прийшли вчені.

В дослідженні брали участь 826 пацієнтів, які зазнали лікуванню III стадії раку товстої кишки, включаючи хірургічне втручання і хіміотерапію. У таких пацієнтів, чий рак не поширився в інших частинах тіла, є 70-відсотковий шанс вижити через три роки після лікування.

Приблизно 19% пацієнтів споживали кілька кілограмів всіх видів горіхів в тиждень. В результаті, у любителів мигдалю і волоських горіхів фахівці відзначали зменшення ризику повернення раку на 42 відсотки і на 57 відсотків нижчий шанс смерті, ніж у тих, хто горіхи не вживав.

Як зазначив провідний автор дослідження, клінічний співробітник Темідайо Фадели, численні дослідження в області серцевих захворювань і діабету показали переваги споживання горіхів, і ми вважали важливим визначити, чи можуть ці переваги також застосовуватися до пацієнтів з колоректальним раком.

Експерти вважають, що вживання горіхів не повинно розглядатися як заміна стандартної хіміотерапії та інших методів лікування раку товстої кишки.
Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: