Які продукти не повинні бути на столі вранці

0
896

Сніданок — це запорука продуктивного дня, а також гарного самопочуття протягом всього дня.

Ми всі знаємо, що не снідати — шкідливо.

Але дієтологи уточнюють: не всі сніданки корисні. Ми розповімо вам про ті продукти, які не повинні бути на столі вранці. Ці продукти провокують ожиріння і збільшують ризик розвитку хронічних захворювань.

1. Солодкі сухі сніданки.
Це так зручно. Не треба готувати, діти задоволені, а на упаковках сухих сніданків ще й часто красуються написи: «містить цільні зерна» або «сприяє схудненню». На ділі ці продукти пройшли переробку і містять лише невелику кількість цільного зерна, чого не скажеш про простих вуглеводах і цукру. Солодкі пластівці і кульки чудово поєднуються з молоком і соком, але така кількість цукру призводить до різких перепадів рівня інсуліну в крові. В результаті людина швидко стає голодною і дратівливою, а бажання з’їсти що-небудь солодке збільшується.

2. Магазинні фруктові соки.
Соки з магазину (навіть 100% фруктові соки) підсолоджені цукром або фруктозою. Випиваючи вранці стакан такого напою, ми збільшуємо ризик метаболічного синдрому, ожиріння, цукрового діабету 2 типу та інших захворювань, пов’язаних з порушенням метаболізму глюкози. Цукор з фруктового соку дуже швидко підвищує рівень глюкози в крові, а уповільнити його всмоктування без жиру і клітковини неможливо. Отриманий в результаті сплеск інсуліну і падіння рівня цукру в крові робить нас втомленими, нервовими і голодними.

3. Млинці і вафлі.
Найчастіше млинці і вафлі готують з рафінованого пшеничного борошна, часте вживання якої пов’язане з розвитком резистентності до інсуліну і ожиріння. Крім того, ці продукти часто їдять разом з сиропами і варенням, що збільшує вміст цукру в крові і шкодить метаболізму.

4. Бутерброди з плавленим сиром .
Шкідливі насичені жири в м’яких вершкових сирах. Організації охорони здоров’я пов’язують їх з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань, тому для сніданку краще вибрати маложирніі сири: бринзу, адигейський або сулугуні.

5. Кекси і круасани.
Рафіноване борошно і цукор їсти на сніданок категорично не рекомендується, до того ж кекси і круасани часто містять додаткові інгредієнти: шоколад, джем, сухофрукти. Практичний результат — «вибух» калорійної бомби і різкі скачки глюкози.
Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: