Вживання цього продукту покращує приплив крові до мозку.

0
130

Сканування мозку вперше показало, що включення в раціон харчування великої кількості жирної риби, такої як лосось, сьомга і скумбрія, зменшує шанси на виникнення хвороби Альцгеймера за рахунок збільшеного припливу крові до мозку. Вчені з Каліфорнії встановили, що жирні кислоти Омега-3, присутні в жирній рибі, підвищують приплив крові в областях мозку, які контролюють пам’ять і навчання — саме ці регіони мозку в першу чергу деградують при розвитку неврологічного розладу. Крім того, люди, які їдять багато жирної риби, також демонструють краще сприйняття нової інформації.

Фахівці провели сканування мозку в 160 людей, визначивши активність мозку шляхом вимірювання кровотоку. Учасники були розділені на дві групи в залежності від споживання жирних кислот Омега-3. Дослідники вивчили 128 областей мозку, в той час як випробовувані виконували різні комп’ютерні завдання, оцінюючі їх розумові здібності. Отримані результати продемонстрували, що люди з високим рівнем споживання жирних кислот Омега-3 мали більшу кількість крові, що протікає в областях мозку, пов’язаних з пам’яттю і навчанням. Ці добровольці також краще розуміли і запам’ятовували нову інформацію і мали гарне психічне та емоційне здоров’я.

Проведене дослідження показує, що відносно прості дієтичні зміни можуть сприятливо вплинути на когнітивні функції, відзначають експерти.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: