Які переваги дає вживання сиру.

0
129

Сир — це багате джерело кальцію, фосфору, фолієвої кислоти і солей.

Кальцій, що надходить в організм з рослинних джерел (шпинат, всі види капусти, горіхи, кунжут, соя, пшениця, петрушка), може позитивно впливати на кислотно-лужний баланс і метаболізм кальцію в організмі. Однак по засвоюваності поступається кальцію з їжі тваринного походження (сир, йогурт, сметана, кефір).

Так що ж корисного в сирі?

Підвищуються працездатність і тонус. Крім життєво важливих білків (амінокислот) в сирі містяться вітаміни груп В, А, Е, Р, фолієва кислота, солі магнію, кальцію, цинку, міді, заліза, фосфору і фтору.

Поліпшується стан шлунково-кишкового тракту. Це відбувається завдяки нейтральній кислотності сиру і корисним елементам в складі.

Зростає м’язова маса. Вчені пояснюють цей факт наявністю в сирі арахідонової кислоти. Це поліненасичена омега-6 жирна кислота, яка входить до складу фосфоліпідів, бере участь в будівництві клітинних мембран і сприяє росту м’язів.

Поліпшується зір. У 100 г сиру міститься 0,1 мг вітаміну А. Три пачки сиру по 200 г заповнюють 20% добової потреби у вітаміні А. Цей вітамін зберігає гостроту зору.

Худнеш. Даючи організму достатню кількість білка і калорій, сир не несе в собі нічого зайвого, не відкладається жиром на боках і не провокує збільшення ваги.

Омолоджує. Сир корисно застосовувати не тільки всередину, але і зовні. Сирна сироватка входить до складу засобів для омолодження і для догляду за шкірою обличчя і тіла.

Поліпшується здоров’я. Сир — лідер серед продуктів, які вживають після тренувань. Сир містить велику кількість кальцію в легкозасвоюваній формі, а також вітаміни В1, В2, РР, С та інші.

Відновлює після хвороб. Сир з низьким відсотком жирності призначається в раціон для відновлення після хвороби і незамінний при захворюваннях травної системи.

Корисний для зубів, нігтів і кісток. Сир в нагоді тим людям, кісткова система яких потребує підтримки, — дітям, вагітним і людям похилого.

Підвищує імунітет. 20% в складі сиру займає білок. Білки беруть участь в процесах обміну речовин і імунних реакціях.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: