Цей овоч виявився потужним антираковим засобом

0
419

Нову корисну властивість відомого всім коренеплоду змогли віднайти вчені з Університету Арізони в Тусоні, США. Вони виявили, що морква і морквяний сік здатні чинити на організм вплив справжнього антиракового засобу.

Запросивши для участі в дослідженні жінок, хворих на рак грудей, американські вчені встановили в результаті, що регулярне вживання морквяного соку здатне знизити ризик захворювання на рак, а також зменшує інтенсивність вже наявних ракових утворень.

Перевірка показників роботи організму показала, що в крові учасниць зріс вміст каротиноїдів, чия дія на процес ділення ракових клітин виявилася досить відчутною. «Саме каротиноїди, що містяться в цьому овочі, визначають значну частину його корисних властивостей», — пояснили автори експерименту.

Дані речовини є жиророзчинними пігментами, синтезованими рослинами, водоростями, грибами. Морква відрізняється високим вмістом каротиноїдів, досить добре засвоюваних людським організмом.

Автори дослідження вважають, що регулярне споживання склянки морквяного соку дозволяє значно знизити ймовірність виникнення раку грудей, товстого кишечника, сечового міхура, передміхурової залози. Крім того, цей сік зміцнює імунітет, зір, а також служить основою для вироблення організмом вітаміну А.

Відзначимо, що під час дослідження жінки щодня випивали по склянці фрешу з моркви протягом трьох тижнів.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: