Названі найшкідливіші продукти для жіночого здоров’я

0
712

Під забороною легкозасвоювані вуглеводи.

Дослідники з Гарвардського університету виявили цікавий зв’язок між раціоном харчування і психічним здоров’ям у жінок. Вони встановили, що любов до деяких продуктів робить представниць прекрасної статі більш схильними до депресивних станів.

Вчені з Гарварда стверджують: захопленість їжею з високим вмістом швидкозасвоюваних вуглеводів позначається не тільки на фізичній формі жінок, але і на їх настрої. «Чим частіше жінка харчується напівфабрикатами, макаронами і хлібобулочними виробами, тим вищою є її схильність до депресивних станів», — заявили вони, зокрема.

Дослідники протягом 10 років спостерігали і аналізували раціон харчування декількох сотень добровільних учасниць проекту. Вони переконалися в тому, що жінки, в раціоні харчування яких були присутні риба, фрукти і овочі, кисломолочна продукція, горіхи і оливкове масло, мали набагато більш позитивні показники свого психічного стану. Ті, хто часто їв страви з тіста і м’яса, а також постійно вживав готові снеки у вигляді чіпсів і сухариків, в рази частіше страждали депресіями.

Ще раніше представники науки висловлювалися про те, що жінки сильніше схильні до розвитку депресивних станів у силу лабільності гормональної системи. Ненатуральні компоненти, що містяться в перерахованих вище продуктах, ще більше послаблюють нервову систему у жінок, застерегли лікарі.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: