Медики розповіли про небезпеку приготування страв у фользі

0
1044

Приготування їжі в алюмінієвій фользі — пов’язане з вкрай небезпечними явищами для організму.

Дослідниками з Дубая були проведені експерименти, які показали, що популярна кулінарна методика — приготування їжі в алюмінієвій фользі — пов’язана з вкрай небезпечними явищами для організму. Вчені заявили, що метал може переходити в їжу.

Співробітники Американського університету в Шарджі готували в ході проекту різні види м’яса в поєднанні з традиційними для приготування їжі інгредієнтами — сіллю, овочами, водою. При цьому вони використовували різні температурні режими, а також міняли час, що відводиться на підготовку.

В результаті вченими було встановлено, що використання алюмінієвої фольги може стати причиною того, що в організм проникне занадто велика кількість металу.

«Їжа, приготована у фользі, може містити в шість разів більше від щоденного допустимого споживання цього металу», — повідомили автори дослідження.

Крім цього, експерименти показали, що додавання спецій підвищувало вбирання алюмінію м’ясом. За словами фахівців, під час їх дослідів їжа, приготована в кислих рідких розчинах (лимонний сік і томатний соус), виявилася найбільше насичена алюмінієм.

Відзначимо, що високе споживання цього металу наука пов’язує з розвитком хвороб нирок і кісток, а також з хворобою Альцгеймера. Безпечним рівнем вважається 40 мг в день.

Джерело

Поділись




Магазин: