Чому корисно пити молоко?

0
52
Pouring milk in the glass on the background of nature.

Жодна їжа не може зрівнятися з молоком по повноті хімічного і біохімічного складу. Доведено, що в цьому продукті міститься більше ста різних найцінніших для організму людини компонентів.

Молоко має безліч корисних властивостей. Воно заспокоює нервову систему, разом з медом та маслом допомагає при болі в горлі, зменшує негативний вплив на організм солоної та кислої їжі, окрім того добре смакує.

Одним з головних речовин, наявних у складі молока, по праву вважаються молочні білки, в яких містяться незамінні для людини амінокислоти. Без цих кислот життя людини не можлива. Особливе значення мають лізин і метіонін, які є ростовими амінокислотами. Також молочні білки більш корисні для організму людини, ніж м’яса, тому що вони краще засвоюються, в зв’язку з більш швидким переварюванням молочних продуктів. До складу молока входять також альбуміни, глобуліни, казеїни.

Молоко є не тільки цінним продуктом харчування, але й ліками від багатьох хвороб. Підвищена стомлюваність, млявість, головний біль, викликані недокрів’ям, поступово проходять при регулярному вживанні молочних продуктів. Корисні властивості молока сприяють лікуванню від подагри, розладів нервової системи та органів травлення. Речовини, що містяться в молоці, допоможуть справитися з деякими проблемами опорно-рухової, щелепно-лицевої, кровоносної систем. Здавна кисле молоко вважається прекрасним протиотрутою.

Поділись




Магазин: