Розвиток артриту залежить від того, що кладе собі людина на тарілку

0
783

Не завжди артрит є наслідком зносу хряща між суглобами, як вважали фахівці раніше. Експерти в області здорового харчування з’ясували, що дієта з великою кількістю волокон скорочує ризик розвитку цього хворобливого розладу на 61%.

Зміст достатньої кількості волокон в харчуванні істотно зменшує ризик артриту, якщо вірити дослідникам. Люди, які отримували максимальну кількість волокон на 61% рідше стикалися з цим розладом в порівнянні з тими, хто вживав мінімальну кількість харчових волокон.

Крім того, вживання великого обсягу волокон допоможе запобігти погіршенню симптомів артриту у тих, хто вже став жертвою цієї хвороби. Велика кількість волокон містяться в коричневому рисі, картопляній шкірці і інших овочах.

Дане відкриття може спростувати теорію про те, що артрит є наслідком простого зносу хряща, який є прокладкою між кістками. Вважається, що якщо хрящ не може сам себе полагодити, то це і призводить до артриту. Однак вчені з університетів Тафтса, Бостона і Манчестера привели метааналіз двох досліджень за участю понад 5 тисяч осіб. Він показав, що ризик артриту можна істотно знизити за допомогою правильного харчування, а значить, розвиток цієї хвороби багато в чому залежить від того, що кладе собі людина на тарілку.

Результати дослідження показали, що вживання харчових волокон, які особливо в великих кількостях містяться в злакових культурах, знижує ризик розвитку артриту і небезпеку погіршення його симптомів. Якщо ви вже стали жертвою остеоартриту, то дуже важливо дотримуватися здорової збалансованої дієти, підтримувати вагу і зберігати фізичну активність.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: