Знаменитий дієтолог розповіла, як правильно снідати, щоб довго жити

0
560
Фахівець зі здорового харчування Оксана Скиталінська розповідає, що варто їсти зранку

“Регулярний сніданок є необхідним фактором збереження уваги протягом дня, – пише дієтолог на своїй сторінці у Фейсбуці. – Він має бути різноманітним та насичувати.  Має включати ВСІ групи нутрієнтів – МАКРОнутрієнти (якісні білки, “повільні” вуглеводи і корисні жири) і МІКРОнутрієнти (фітонутрієнти, вітаміни і мінерали). Обов’язково має містити хоча б одну або декілька особливо цінних речовин, так званих геропротекторів – куркуму, зелений чай, ягоди”.

Зелений чай  є універсальним адаптогеном, він зміцнює пам’ять, сприяє концентрації уваги, захищає клітини мозку від запалень, кисневого дефіциту,
запобігає та бореться із прихованими запаленнями, які прискорено старять наше тіло.

Квасоля – якісний рослинний білок, який добре насичує, бо поєднаний із цілим набором харчових волокон (клітковиною, лігнінами, ін). Особливо важливо споживати бобові тим, кому за 40+, і ще важливіше – тим, кому за 50+.
Бо низький вміст амінокислоти метіоніну запобігає скопиченню “сміття” у клітинах, і переродженню їх у злоякісні.

Дієтолог наводить приклад власного сніданку:

* Паштет із квасолі (варена квасоля, оливкова олія, куркума, часник, сіль, 2 суцвіття броколі).
* Паста із кисломолочного сиру із молодою цибулею.
Все це – на 2/х шматочках зернового хліба.
* Овочі (помідори, зелень, відварений 2 хв грибочок шиїтаке).
* Шербет із ягід і банана із розтопленим 80% шоколадом (все збити, покласти у морозилку).
* Зелений чай.

Інвестиція у здоров’я важлива. Важливіша, ніж крутий гаджет чи дорога машина. Не буває, що нічого не вкладаєш, і все маєш. Знання, зусилля, час, кошти. Нашими ліками має бути ЇЖА. Кожного разу, коли збираєтесь щось випити чи з’їсти, запитайте себе, чи подібна ця страва чи напій до еліксиру здоров’я.

Джерело

Поділись




Магазин: