Варений рис може бути смертельно небезпечним

0
1948

Вперше вчені заявили про смертельну небезпеку вареного рису. Виявляється, в ньому дуже швидко розмножуються бактерії.

Мікроорганізми, які заводяться в рисі, дуже життєздатні і не завжди вмирають навіть при варінні. Йдеться про бактерії Bacillus cereus, які живуть у висушеному рисі у вигляді спор. Якщо рис після варіння тримати в кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися. У вигляді побічного продукту зростання мікроби виробляють ряд токсинів. Згідно зі статистикою, щорічно через отруєння рисом хворіють понад 63 тис. людей.
Щоб не потрапити в число отруєних рисом, досить прибрати варений рис в холодильник максимум через дві години після того, як він був приготовлений. При низьких температурах бактерії не зможуть розмножуватися.

 

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: