Варений рис може бути смертельно небезпечним

0
1931

Вперше вчені заявили про смертельну небезпеку вареного рису. Виявляється, в ньому дуже швидко розмножуються бактерії.

Мікроорганізми, які заводяться в рисі, дуже життєздатні і не завжди вмирають навіть при варінні. Йдеться про бактерії Bacillus cereus, які живуть у висушеному рисі у вигляді спор. Якщо рис після варіння тримати в кімнатній температурі, бактерії почнуть розмножуватися. У вигляді побічного продукту зростання мікроби виробляють ряд токсинів. Згідно зі статистикою, щорічно через отруєння рисом хворіють понад 63 тис. людей.
Щоб не потрапити в число отруєних рисом, досить прибрати варений рис в холодильник максимум через дві години після того, як він був приготовлений. При низьких температурах бактерії не зможуть розмножуватися.

 

Джерело

Поділись




Магазин: