Любов до цього популярного продукту може бути небезпечною для чоловіків

0
1355

Любов до м’яса, приготованого на грилі або барбекю, може бути небезпечною для чоловіків, тому що така їжа здатна підвищити ризик раку передміхурової залози, попереджають експерти.

Команда вчених Каліфорнійського університету відібрала 470 чоловіків з діагнозом «рак передміхурової залози» і стільки ж здорових чоловіків і попросила їх записувати все, що вони їдять.

Особливу увагу дослідники приділили споживанню м’яса на грилі і барбекю, йдеться в звіті, опублікованому в журналі PLoS ONE.

Чоловіки, які часто їли приготоване на грилі або м’ясо, приблизно в два рази частіше мали агресивні види раку простати, ніж ті, хто ніколи не їли такого м’яса або робили це вкрай рідко.

Причому не було відзначено різниці між яловичиною, свининою та іншими видами м’яса.

Хоча є думка, що червоне м’ясо — особливо небезпечне. Проте, подальший аналіз показав, що корінь проблеми — приготування його при високих температурах.

Фахівці радять їсти не більше 70г м’яса в день. За тиждень це складе 3 сосиски, один невеликий стейк, один гамбургер і 3 скибочки баранини.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: