5 продуктів, які не можна розігрівати в мікрохвильовці

1
1243

Мікрохвильова піч — незамінний помічник на кухні. Однак далеко не всі продукти можна розігрівати з її допомогою.

Мікрохвильовка дозволяє швидко, легко і зручно розігріти їжу. Однак дієтологи попереджають, що повторне нагрівання робить деякі продукти не такими корисними, як спочатку, а часом навіть небезпечними. Ось як виглядають 5 продуктів, які ніколи не варто розігрівати в мікрохвильовці.

Кисломолочні продукти

Вони містять живі біфідо-і лактобактерії, що поліпшують травлення. Ці мікроорганізми гинуть під час нагрівання в мікрохвильовій печі, а продукти можуть «згорнутися».

Заморожені продукти

При заморожуванні продукту важливо провести цей процес якомога швидше, щоб зберегти корисні властивості. Але під час розморожування все навпаки — необхідно робити це повільно. Спочатку продукт слід перекласти з морозилки в загальну камеру, а потім тримати при кімнатній температурі.

Картопля

Через розігрів в мікрохвильовій печі страва з картоплі засвоюється не так легко. У ній розпадається крохмаль, що загрожує відкладенням жирів в організмі. Картоплю краще їсти холодною.

Гриби

Гриби містять багато білків, так що їх слід вживати в їжу відразу після приготування. Після знаходження в холодильнику і повторної термічної обробки вони позбавляються багатьох корисних властивостей.

Шпинат і селера

Шпинат містить щавлеву кислоту, яка після нагрівання відкладається в суглобах і нирках. В результаті може погіршитися стан людей, схильних до відкладення солей.

У сирій селері міститься велика кількість клітковини, яка несе організму користь. Також в селері є хлорофіл, який змінює кислотно-лужний баланс в кислу сторону. Внаслідок розігріву ці цінні властивості втрачаються.

Джерело

Поділись
  • Владимир

    Единственное хорошее применение микроволновки это предприятиях общественного питания, что не отравить своих клиентов продукты нагревать в микроволновке, всё живое будит уничтожено. в данном случаи качество продуктов значения не имеет.





Магазин: