Названо найкорисніший фрукт для здоров’я серця

0
1464

Всі напевно чули, що авокадо — це справжній суперпродукт.

Наведемо чотири вагомі причини, які свідчать про те, що авокадо варте того, щоб кілька разів на тиждень додавати його в свій раціон.

Ви знижуєте ризик серцево-судинних захворювань

Серцево-судинні захворювання — головна причина смерті в більшості країн світу, в тому числі і в Україні. Вже це повинно спонукати нас захистити себе і подбати про своє здоров’я. Тим більше, що це цілком в наших руках: треба лише модифікувати спосіб життя, тобто внести в нього правильні зміни. Одне з таких змін — додати авокадо в щоденний раціон. Авокадо зміцнює серцево-судинну систему, оскільки в ньому добре збалансовані жири: дуже мало насичених жирних кислот, зате досить ненасичених жирних кислот (переважно мононенасичених). Споживання надмірної кількості насичених жирів (> 10% від загального числа калорій) може підвищити рівень «поганого» холестерину. А ось споживання достатньої кількості ненасичених жирів допомагає знизити рівень «поганого» холестерину і підтримати в нормі «хороший» холестерин. Крім корисних жирів, авокадо також містить потужний мікс поживних речовин і антиоксидантів, таких як каротиноїди і феноли. Ці сполуки допомагають запобігти запаленню і окисному стресу в кровоносних судинах, і також покращують кровотік. Деякі вчені дотримуються думки, що дієта з вмістом мононенасичених жирів, таких які є в авокадо, є кориснішрю для серця, ніж дієта з низьким вмістом жиру.

Вам буде простіше тримати правильну вагу

Вживання корисних жирів допомагає втрачати вагу! Авокадо дає відчуття ситості і цим допомагає позбутися від зайвих кілограмів і підтримувати нормальну масу тіла. Поживні властивості авокадо пояснюються великою кількістю клітковини в ньому — в середньому близько 14 грамів на плід. Також авокадо покращує чутливість клітин до інсуліну, що важливо і для запобігання виникнення цукрового діабету, і для контролю голоду.

Ви можете знизити ризик виникнення ракових захворювань.

Авокадо забезпечує організм численними фітохімічними сполуками, які допомагають запобігти раку, в тому числі ксантофіл і феноли. Білкове з’єднання під назвою глутатіон, як і лютеїн, пов’язують з уповільненням розвитку раку ротової порожнини. Є також попередні дані досліджень про те, що у тих, хто регулярно їсть авокадо, рідше виникає рак молочної залози і простати.

Ви ефективно захищаєте свої очі і шкіру.

Вся справа в тих же ксантофіл-каротиноїдів, що містяться в авокадо. Ці сполуки допомагають уповільнити виникнення і прогресування вікової макулярної дегенерації і таким чином запобігають зниженню зору, пов’язаному з віком. Крім того, лютеїн і зеаксантин діють як буфера від окисного ушкодження ультрафіолетовими променями, зберігаючи нашу шкіру гладкою і здоровою.

Крім безлічі переваг для здоров’я, авокадо має додатковий кулінарний бонус — це смачний «м’ясистий» продукт, який можна додавати в смузі, салати, соуси, готувати з авокадо самостійні страви. Тому сміливо експериментуйте і отримуйте порцію здоров’я!

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: