З стравами зі смаженої риби зв’язали небезпечну хворобу

0
231
Риба незмінно входить до списків найбільш корисних для здоров’я продуктів харчування. Але фахівці застерігають: особливе значення має спосіб її приготування.
Виявляється, любов до смаженої риби може довести людину до небезпечного для життя порушення — крововиливів в мозок. Про це свідчать дані, отримані фахівцями з Американської асоціації кардіологів.
Ці лікарі досліджували особливості здоров’я у 21 тисяч осіб, середній вік яких склав 65 років. Учасники пройшли медичне обстеження, а також заповнили анкети, які допомагали виявити їх звички в повсякденному харчуванні.
Таким чином медпрацівники виявили, що у тих, хто вживає багато смаженої риби, ризик розвитку інсульту вище, ніж у інших.
Також виявилося, що люди досить зневажливо ставляться до популярної рекомендації лікарів обов’язково їсти жирну рибу один-два рази на тиждень. За словами авторів проекту, даного правила дотримувалися менше чверті учасників дослідження.
Фахівці нагадали, що жирна риба в раціоні харчування відіграє роль засобу профілактики хвороб судин, серця і мозку. При цьому досить вживати цілком доступні види цього продукту — наприклад, консервовані сардину і скумбрію.
Що стосується готування, то вчені констатували: «Для зниження ризику інсульту слід їсти рибу частіше і готувати її іншим способом, ніж смажити».
Джерело
Поділись




Магазин: