Найкорисніші солодощі для здоров’я серця

0
316

Міжнародна група дослідників з’ясувала, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи миготливої ​​аритмії серця. Вчені з Гарвардського університету, спільно з колегами з Данії і Канади обробили дані реєстру про стан здоров’я 55 502 пацієнтів зі схильністю до розвитку серцево-судинних захворювань.

Найбільший зв’язок між вживанням шоколаду і зниженням ризику появи миготливої ​​аритмії серця відзначений тоді, коли жінки з’їдали 30 грамів шоколаду в тиждень, а чоловіки — від 60 до 180 грамів. У першому випадку ймовірність розвитку миготливої ​​аритмії знижувалася на 21 відсоток, а в другому — на 23 відсотки.

«Наше дослідження додає нові дані до вже накопичених фактів про користь для здоров’я помірного споживання шоколаду і підкреслює важливість поведінкових факторів, які потенційно знижують ризик розвитку аритмій», — розповіла Елізабет Мостофскі з Гарвардського університету, провідний автор дослідження.

Проте, вчені попереджають, що дослідження носило лише оглядовий характер, а висновки були зроблені на основі кореляції, без доказів існування причинно-наслідкового зв’язку.

«Вживання надмірної кількості шоколаду не рекомендується, тому що багато шоколадних продуктів містять багато калорій з цукру і жиру, що може привести до збільшення ваги і інших проблем з обміном речовин. Але помірне споживання шоколаду з високим вмістом какао може бути хорошим вибором», — підкреслила Елізабет Мостофскі.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: