Дієтолог каже, як харчуватися у віці понад 40-50 років, аби уповільнити старіння

0
809
Фахівчиня зі здорового харчування Оксана Скиталінська продовжує давати поради щодо раціону, який сприяє збереженню молодості

«Зберігайте баланс між споживанням рослинного та тваринного білка в бік збільшення рослинного, якщо Вам 40+ років, і ще більше — якщо 50+, — радить дієтолог —  Особлива увага — червоному м’ясу та ковбасо-сосискам: їх звести до мінімуму, бо там — амінокислота метіонін, яка, якщо її забагато і часто вживати, не лише старить, але і підвищує ризик захворювань.

Тому звертайте увагу на бобові, гриби, соєві продукти, в комбінації з овочами: безліч рецептів і смаків».

Рецепт від Оксани Скиталінської:

ПАШТЕТ КВАСОЛЕВИЙ з броколі
* добре розмочуєте квасолю.
*  відварюєте так, щоб аж до розварювання (недоварена каасоля містить шкідливі речовини).
*  рідину зціджуєте окремо (її трошки можна доливати, щоб краще збивалось), перекладаєте в блендер, доливаєте трошки оливкової олії, кладете зубчик часнику, 1-2 суцвіття броколі, чайну (без верху) ложечку куркуми або каррі, і трошки чорного меленого перцю.

Переваги страви:
* багато клітковини — насичує, можна використовувати і замість гарніру.
*  оздоровлює мікрофлору — профілактика багатьох хвороб, і онко, зокрема.
*  низький ГІ (глікемічний індекс) — приблизно 20, тому немає стрибків інсуліну в крові, і менший ризик сильного апетиту, ожиріння печінки, і ожиріння, в цілому.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: