Медики назвали продукти, які ефективно очищають кров

0
492
оранжевая тыква

Якщо вам треба очистити кров, просто вживайте їх в їжу частіше, радить засновник відомої системи оздоровлення Ніші Кацудзо в книзі «Формула здоров’я для судин і капілярів: нова система зцілення». Можна спробувати незвичні продукти — цілком ймовірно, що вони вам сподобаються. Наприклад, можна припустити дрібно нарізані коріння лопуха (гобо) в складі овочевого рагу — ваші домочадці з’їдять його з задоволенням і відчутною користю для здоров’я. Можна додати десяту частину борошна з кореня лопуха до борошна для випічки — пироги від цього стануть тільки рум’янішими.

Моркву ми їмо практично щодня, але для поліпшення складу крові дуже корисний морквяний сік. Пити його треба по одній склянці через день. Велика кількість соку, випита в один день, може забарвити шкіру в жовтий колір, як при жовтяниці. Після припинення прийому соку колір шкіри відновлюється. Моркву для поліпшення складу крові їдять у свіжому вигляді в салатах, заправлених олією (вітаміни моркви краще засвоюються в присутності жирів), а також варену або тушковану. Діти дуже люблять пюре з моркви, якщо до нього додати гарбузове пюре і пюре зі шпинатом — виходить «світлофор» з пюре. Добре допомагає поліпшити склад крові варення з моркви. Але все добре в міру, а морква — тим більше. Не варто їсти її більш 300 грамів в день (якщо, звичайно ваш організм не потребує підвищених порцій).

Буряк добре очищає кров. Салат з сирого тертого буряка, злегка підсолений і заправлений рослинною олією. Тушкований, смажений і варений буряк також очищають кров. Він підвищує гемоглобін, особливо якщо їсти його в сирому вигляді (але не рекомендується при хворому шлунку). Щоденне вживання буряка допустимо тільки з метою очищення, причому не більше семи днів поспіль і в кількості, що не перевищує 50 грамів в день. Найкраще обмежити споживання буряка двома днями на тиждень. Буряковий сік також добре допомагає для очищення крові — краще застосовувати свіжо-віджатий сік по 20-30 грамів в день. Сік з буряка можна квасити і робити на ньому холодні супи влітку. Квашений буряк застосовується рідше.

Гарбуз, добре знайома всьому світу рослина, незамінна для очищення організму і крові, підвищує стійкість людини до нестачі кисню. Її сік і м’якоть можна вживати практично в необмеженій кількості. Особливо рекомендуються салати з сирого гарбуза в поєднанні з родзинками. Нарізаний смужками сушений гарбуз — використовують, коли закінчується свіжий або в разі приготування страви за особливим рецептом.

Томати, виявляється, дуже корисні для очищення крові і лікування малокрів’я. Один стакан томатного соку в день допомагає поліпшити склад крові. При жовчнокам’яній хворобі їсти томати не рекомендується, вони можуть викликати спазм жовчного міхура. Для здорової людини цілком достатньо з’їдати 200 грамів томатів для збереження здоров’я.

Прекрасно очищає кров хрін, особливо він корисний жінкам старше 40 років. Одна чайна ложка натертого хрону в день допоможе стабілізувати властивості крові і позбавить вас від кровотеч. Часник благотворно діє на серцево-судинну систему, відновлює дрібні кровоносні судини. Дуже добре додавати часник в повсякденну їжу — він очищає кров і лімфу, надає омолоджуючу дію. Цілком достатньо з’їдати в день одну-дві часточки часнику.

Порей славиться своєю здатністю очищати кров і виводити шкідливі речовини з організму. Він містить в своєму складі багато білка, мікроелементів і вітамінів. При включенні його в раціон попереджає розвиток багатьох захворювань, в тому числі ревматизму і подагри. Його високо цінували стародавні єгиптяни і греки за здатність зберігати здоров’я людини.

Червоний солодкий перець стимулює кровотворення і очищає кров. У свіжому вигляді його використовують в салатах, додають в перші страви, фарширують і тушкують. Раніше замість картоплі їли пастернак, який приносить здоров’ю велику користь. Пастернак (коренеплід) дає організму заряд бадьорості, збільшує життєву силу, очищає кров і налагоджує кровотворення. Пастернак кладуть в супи, роблять з нього пюре, додають в салати з огірками і томатами.

Одним з найкращих засобів, що очищають кров, є сливи: солоні, сушені на сонці і витримані протягом року. Фундук — не тільки улюблені багатьма ласощі, його горіхи сприяють посиленню кровотворення, зміцненню кровоносної системи, поліпшенню серцевої діяльності, підвищення імунітету і збільшення життєвих сил організму. Літнім людям корисно так зване горіхове молочко, яке роблять перетираючи горіхи в ступці і поступово додаючи трохи води.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: