Чи можна вживати в їжу запліснявілий хліб?

0
671

Експерти з безпеки харчових продуктів в черговий раз дали пояснення про те, чи можна вживати в їжу запліснявілий хліб. Не секрет, що багато людей в подібних випадках просто відрізають зіпсовану частину і з’їдають шматок, що залишився.

Цвілий хліб вкрай небезпечний, так що вживати його в їжу навіть при невеликій ділянці цвілі все одно не можна. Про це заявила співробітниця Мінсільгоспу США Маріанна Грейвлі.

«Немає сенсу обрізати цвілеву кірку, так як завдяки м’якості і пухкості продукту цвіль глибоко пускає коріння. Коріння цих організмів ледь помітні під мікроскопом, вони ховаються всередині продукту і неозброєним поглядом їх не розгледіти », – сказала, зокрема, Грейвлі.

Експерт додала, що спори цвілі «винахідливі», тобто, добре адаптуються до практично будь-яких умов. У той же час мікроорганізми вважають за краще тепло і вологу.

За словами фахівця, наліт цвілі на хлібобулочних виробах несе небезпеку для дихальних шляхів, може спровокувати алергічну реакцію. Зіпсований продукт краще не виймати з упаковки, а навпаки, щільніше загорнути в поліетилен і викинути, підкреслила експерт.

Джерело

Поділись




Магазин: