Чи варто заливати рани йодом або зеленкою?

0
601

При перших же травмах, збитих колінах або подряпинах турботливі батьки намагаються залити рану йодом або зеленкою, але експерти категорично не рекомендують так робити.

Виїжджаючи на відпочинок на природу або просто гуляючи з дитиною в місті, батьки намагаються буквально не зводити очей з неї, побоюючись, щоб вона не забилася, щоб не обпеклася, не впала. Проте, діти все одно примудряються отримувати синці і подряпини.

«Діти пізнають світ день за днем ​​і тому цілком природно, що вони часто падають, травмуються і дряпаються. Збиті коліна і подряпані руки — це звичайнісіньке явище, до якого батьки повинні відноситься, як до належного. Звичайно, контролювати потрібно дітей різного віку, але надмірна пильність тільки шкодить, — ви не їм не даєте нормально відпочити, ні самі не можете насолодитися пікніком або прогулянкою»- застерігає лікар.

Тому, радять лікарі, важливо засвоїти прості правила і прийоми надання першої допомоги дитині в разі травм, адже як би ви за нею не стежили повністю вберегтися просто неможливо.

Ні в якому разі не варто в паніці відразу ж тягнути малюка за вухо і заливати йому рани йодом під дикі крики дитини. По-перше, для початку намочіть серветку перекисом водню і ретельно обробіть ранку і тільки потім можна використовувати йод або зеленку.

«Причому, на відкриту рану наносити йод або зеленку не варто, так як це може викликати опік, роздратування, не кажучи вже про те, щоб заливати збите коліно розчином — це дійсно дуже боляче (дитина не дарма так кричить, згадайте своє дитинство), до того ж таким чином ви «запечатуєте» бактерії, які залишаються на ранці.

Не варто також відразу ж заклеювати пластиром рану — шкіра повинна «дихати» для відновлення клітин. Якщо боїтеся, щоб малюк не подряпався повторно в уже травмованому місці, — просто не туго забинтуйте пошкоджене місце. Але в пару шарів, щоб не обмежувати доступ повітря », — радить медик.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: