Потужні спеції, які необхідні нашому організму

0
425

Вчені Пенсільванського Університету, США, опублікували дослідження, в якому йдеться про користь спецій для фігури. Наприклад, кориця і куркума здатні не тільки надати стравам пікантний смак, але і здатні частково нейтралізувати шкідливий вплив на організм жирної їжі.

Кориця

Володіє найбільшим запасом антиоксидантів. Має позитивний вплив на стабілізацію рівня цукру до крові.

Дослідження показують, що вживання кориці (2 ч.л в день) людьми, страждаючими на цукровий діабет, знижує рівень цукру в крові на 20-30%.

Крім того, кориця є потужним протизапальним засобом — здатна полегшити біль і позбавити від скутості в м’язах і суглобах (наприклад, артриту). Вона також здатна зменшити запалення в кровоносних судинах, здатне привести до атеросклерозу або серцевого нападу. Активно бореться з різного роду бактеріями і грибками.

Базилік

Базилік здатний лікувати алергії і кишкові захворювання, допомагає вбити шкідливі бактерії, які стають причиною харчових отруєнь. Крім того, ця спеція є прекрасним джерелом бета-каротину, а також потужним антиоксидантом, здатним зруйнувати вільні радикали, які вважають основною причиною серцевих нападів, раку і різних серцево-судинних захворювань, а також передчасного старіння.

Базилік є джерелом вітаміну С, кальцію, магнію (корисний для кісток), заліза, марганцю, калію.

Перець чилі

Перець чилі прискорює обмін речовин — допомагає спалювати більше жиру. Також завдяки приправі, ви не зможете використати багато їжі.

Цікаво, що гострота цієї спеції не шкідлива для шлунку — стимулює травні ферменти і захищає від виразки шлунка. При цьому, мелений перець знижує рівень холестерину і тригліцеридів у крові, зменшує утворення шкідливих згустків крові — відмінна профілактика серцевих нападів.

До речі, перець чилі вважається ефективним протизапальним засобом проти болю.

Кмин

Кмин багатий антиоксидантами, сприяє поліпшенню травлення, стимулює роботу жовчного міхура і підшлункової залози, що відповідає за вироблення ферментів для розщеплення їжі.

Ця спеція ідеально підходить для діабетиків — як і кориця, стабілізує рівень цукру в крові. Контролює вміст глюкози в крові, що допомагає тримати під контролем вагу тіла і зменшує відкладення жиру в організмі.

До речі, кмин також є відмінним джерелом заліза, вітаміну С і А, що сприяє зміцненню імунної системи.

Гвоздика

Гвоздика допомагає організму вирішити проблеми з травленням — наприклад, здуття живота, розлад шлунка, нудота і блювота. Також вбиває шкідливих паразитів, бактерії і грибки в травній системі.

А ось масло гвоздики вбиває бактерії, допомагає ефективно загоювати рани і порізи, боротися з грибковими інфекціями, знімає свербіж при шкірних висипаннях, а також загоює укуси, опіки та забої.

До речі, гвоздику також використовують для зняття зубного болю.

Куркума

Куркума стабілізує роботу кишечника, лікує артрит і виразковий коліт — корисна при будь-яких хронічних розладах кишечника.

Особливо цю спецію цінують за здатність виявляти і знищувати в організмі ракові клітини. Також куркума має протизапальну дію — зменшує запалення мозку. Її включають в раціон хворим, які перенесли інсульт.

Імбир

Імбир містить більше 25 різних антиоксидантів, що допомагає організму боротися з вільними радикалами. Також він відомий по всьому світу як засіб від нудоти, блювоти або закачувань.

Корінь імбиру також має антибактеріальний ефект, є протизапальним засобом, ідеально підходить для боротьби з ангіною, застудою, грипом. А також допомагає при кашлі і є ефективним відхаркувальний засіб.

Розмарин

Розмарин містить безліч антиоксидантів і протизапальних інгредієнтів, що сприяють поліпшенню пам’яті, зниженню депресії, зміцненню імунної системи, поліпшенню кровообігу і стимуляції травлення. Останнє допомагає організму позбавитися від зайвих жирів.

Також розмарин корисний при респіраторних захворюваннях — астмі або стиснення в грудях.

Розмарин стимулює жовчний міхур, покращує травлення. Він ідеально підходить культуристам для нарощування м’язової маси. Також він захищає весь організм від шкідливих і канцерогенних токсинів.

Чебрець

Чебрець благотворно впливає на роботу шлунка, знижує розлад і є профілактичним засобом при гастриті.

Крім того, цю спецію часто використовують при бронхіті для зняття нападу кашлю, звільнення легеневих шляхів від слизу.

Також трава захищає від раку, покращує пам’ять, заспокоює нервову систему, знімає депресію і допомагає при безсонні.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: