Цей популярний продукт знищує мозок і печінку

0
2231

Колись цукор вважався делікатесом, приправою, яку було нелегко дістати. Якщо вам пощастило, ви могли додати його собі в каву або чай.

Однак, як каже д-р Роберт Ластіг, професор дитячої ендокринології в Каліфорнійському університеті, Сан-Франциско (КУСФ), цукор залишався «надзвичайно дорогим до середини 18-го — початку 19-го століття».

Ця дорожнеча, можливо, насправді була добродійною, оскільки вона робила надмірне вживання цукру практично неможливим для більшості людей. В цьому і полягає проблема. За словами д-ра Ластіг вживання в надмірних кількостях цукору діє на печінку як хронічний, дозозалежний токсин (отрута).

Чому цукор шкідливий для вашої печінки?
Головна проблема з цукром, і обробленою фруктозою зокрема, полягає в тому, що ваша печінка має дуже обмежену здатність метаболізувати його. Д-р Ластіг пояснює, чому цукор так шкідливий для печінки і як він може привести до діабету.

За словами д-ра Ластіг людина може безпечно метаболізуватиь тільки близько шести чайних ложок доданого цукру в день.

Однак в середньому, людина вживає до 20 чайних ложок доданого цукру в день. Ці надмірні кількості цукру перетворюються в процесі обміну речовин в жирову тканину і призводять до безлічі метаболічних захворювань, включаючи, серед іншого:

Діабет 2-го типу
Серцево-судинні захворювання
Гіпертонія (high blood pressure)
Слабоумство
Рак

Як зазначено на сайті SugarScience.org, створеному д-ром Робертом Ластіг і колегами, які вивчили більше 8 000 незалежних досліджень, що стосуються цукру і його ролі в серцевих захворюваннях, діабеті 2-го типу, захворюваннях печінки і т.д .:

«З часом вживання великої кількості цукру може привести до навантаження і розладу критично важливих органів, в т.ч. підшлункової залози і печінки. При надмірному навантаженні на підшлункову залозу, яка виробляє інсулін для переробки цукру, вона може перестати регулювати рівень цукру в крові належним чином.

Великі дози цукрової фруктози також можуть перевантажити печінку, яка бере участь в переробці фруктози. При цьому печінка перетворює фруктозу в жир, який накопичується в печінці, а також виділяється в кровотік.

Цей процес сприяє розвитку ключових елементів метаболічного синдрому, в т. Ч. Високий рівень жирів або тригліцеридів в крові, високий рівень холестерину, високий кров’яний тиск і зайвий жир у вигляді «цукрового живота».

Критично високий рівень цукру в крові пов’язаний з розладами нирок
Ваш організм може витримати лише одну чайну ложку цукру в крові при будь-яких обставинах, і це вже критичний рівень. Якщо рівень цукру у вашій крові досягне однієї чайної ложки, ви ризикуєте впасти в гіперглікемічну кому і навіть померти.

Ваш організм проробляє велику роботу для запобігання такого розвитку подій, виробляючи інсулін, який підтримує рівень цукру в крові на безпечному рівні.
Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: