Лікарі назвали напій, який чудово зміцнює серцево-судинну систему

0
1643

Дієтологи назвали корисні складові чаю.

Сьогодні існує багато різновидів чаю – білий, червоний, зелений, чорний та інші. Поряд з корисними елементами, які містяться в їх складі, присутні і інші речовини, що викликають у багатьох побоювання.

Наприклад, загальновідомо, що в чорному чаї міститься кофеїн. І хоч його зміст не великий, нерідко від нього відмовляються. Давайте розберемося, наскільки корисні чаї.

Перш за все, варто знати, що в кожному різновиді чаю містяться, в тій або іншій кількості, танін, кофеїн і ряд інших корисних мікроелементів. Танін є головним показником користі напою. Найбільша його концентрація присутня в зеленому чаї і жовтому. В останньому також спостерігається велика кількість екстрактивних речовин.

На відміну від них, подібні мікроелементи в набагато меншій кількості присутні в чорному і червоному чаї. Але вони містять більше кофеїну і деяких вітамінів.

В цілому, всі чаї в певній кількості мають цілющі властивості. Вони здатні зміцнювати стінки кровоносних судин, стимулювати серцеву діяльність, благотворно впливати на легеневу діяльність і роботу нирок. Серед різновидів напою найбільшу користь представляють індійські чаї, китайські і японські.

Властивості, шкода і користь білого чаю

Багато хто задається питанням, який він, білий чай? Чим він відрізняється від улюблених чорного або зеленого?

Давайте подивимося. Насправді, білий чай – це висушені на сонці молоді бруньки і найніжніші листочки чайного куща. На сьогоднішній день, коли відомі всі якості чайного листа, існує безліч способів виготовлення білого чаю.

Не можна сказати, що білий чай найбільш корисний, але саме в білому чаї зберігається більша частина вітамінів, а саме В1, С, Р, які інші види чаю втрачають, через термічну обробку.

Напій дуже популярний і є затребуваним на ринку, через свої цілющі властивості. Саме в складі даного чаю мають місце речовини, які мають антибактеріальний і антивірусний характер, запобігають старінню шкіри, зміцнюють серцево-судинну систему.

Білий чай потребує особливого методу зберігання, так як він не має ферментації. Найбільш дієвий і правильний спосіб для зберігання білого чаю – це металеві, керамічні або ж скляні ємності, найгіршим варіантом з перерахованого є саме скляні.

Радувати себе приємним смаком і незвичайним ароматом і, при цьому, балувати себе таким розмаїттям вітамін – що може бути краще!

Джерело

Поділись




Магазин: