Сир на сніданок: користь і шкода

0
632

Сир є одним з найпопулярніших кисломолочних продуктів. Він має приємний смак, велику кількість вітамінів і мікроелементів, підходить до вживання абсолютно всім, починаючи від однорічних малюків, і закінчуючи людьми у віці. Крім того, сир не обов’язково готувати перед прийомом в їжу, можливо саме цим і пояснюється його популярність, як одного з головних страв для здорового сніданку.

Користь сиру на сніданок

І дійсно, багато дієтологів вважають, що починати день з сиру – рішення правильне. У ньому містяться амінокислоти, білок, кальцій, фосфор, вітамін В і багато інших корисних складових. Такий сніданок, дуже легкий, він не шкодить фігурі, заряджаючи при цьому організм необхідною енергією на весь прийдешній день. Калорійність продукту визначається його жирністю, мінімальні показники становлять близько 80 калорій, а максимальні не більше – 220 калорій.

Сир відмінно втамовує голод, дає організму необхідні життєві сили, стимулюючи не тільки фізичну, а й розумову діяльність. Він відмінно вписується в меню будь-якої дієти і не призводить до набору зайвої ваги, засвоюючись майже в повному обсязі.

Регулярне вживання продукту сприяє зміцненню кісток і м’язів, поліпшенню зору, профілактиці стоматологічних і серцевих захворювань. Також, він допомагає нормалізувати стан нервової системи, запобігти ожирінню печінки і розвитку різних недуг шлунково-кишкового тракту. Вважається, що сир необхідний годуючим мамам для поліпшення якості молока, а вагітним – для правильного і повноцінного розвитку дитини в утробі.

Сир можна вживати в чистому вигляді, додавати до фруктових салатів, використовувати для приготування сирників.

Чим шкідливий сир на сніданок

Сир на сніданок або в будь-який інший час доби може бути не тільки корисним, а й шкідливим продуктом. Вся справа в тому, що при регулярному і надмірному вживанні він призводить до надлишку білка, що може, в кінцевому підсумку, спровокувати різні захворювання нирок. Також, пильну увагу слід приділяти жирності сиру. Такий продукт може стати однією з причин зростання рівня холестерину.

Корисним для організму може бути тільки свіжий сир, продукт, що зберігається з порушенням норм, вкрай небезпечний для здоров’я. Кишкові палички розмножуються в ньому в дуже короткі терміни і провокують сильні отруєння. Щоб уникнути подібних ексцесів, слід купувати перевірений, натуральний сир і зберігати його в холодильнику.

Поділись




Магазин: