Медики розповіли, кому можна їсти вівсяну кашу

0
1075
12 Aug 2008 --- Porridge with fresh raspberries in a bowl --- Image by © the food passionates/Corbis

Продукти з вівсяної муки можуть бути включені в безглютенову дієту, як з’ясували експерти в області здорового харчування. Виявилося, що овес не викликає неприємних симптомів у жертв целіакії, на відміну від інших злаків.

Люди, які страждають від целіакії, можуть сміливо починати свій ранок з вівсяної каші, оскільки овес виявився безпечним. Дослідники з’ясували, що на відміну від інших злаків овес не погіршує стан людей, які страждають від несприйнятливості до глютену. Однак вони повинні переконатися в тому, що купують чистий овес, який не містить слідів інших злакових культур. Необхідно провести більше досліджень для того, щоб зрозуміти, чому чистий овес не провокує погіршення симптомів целіакії. І якщо вони також підтвердять його безпеку, то саме вівсяне борошно допоможе людям з несприйнятністю до глютену вживати дуже корисні злаки, які вони змушені виключити зі свого раціону.

«На відміну від інших злакових культур овес є джерелом високоякісних білків, вітамінів і мінералів, — як кажуть автори дослідження з McMaster University в Канаді. — Для людини з діагнозом целіакія включення вівса в безглютенову дієту підвищить не тільки її харчову цінність, але також і загальну якість життя ».

Целіакія — це аутоімунний розлад, з яким стикається приблизно 1% всього населення нашої планети. У жертв цього розладу вживання навіть незначної кількості білка глютену в пшениці,  і подібних злаках може викликати імунну реакцію, що завдає ушкодження кишечнику. Згодом ці реакції призводять до недоїдання, остеопорозу, хронічних запальних процесів та інших проблем.

Джерело

Поділись

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here





Магазин: