Важливо знати: чим небезпечні переспілі банани

0
408

Багато хто не любить банани з чорними цятками, інші ж навпаки – вважають їх найсмачнішими і солодкими. Але, чи можна вживати банани з чорними цятками? Ми розповімо, чим небезпечні перезрілі банани.

Банани бувають різні – жовті, зелені, міні-банани, а також з чорними цятками і переспілі.

Є особливий сорт бананів, які мають на своїй шкірці чорні цяточки – але їх до нас не завозять. Якщо ж ви побачили на вітчизняних ринках подібні банани, швидше за все – чорні цятки свідчать про не першу свіжість.

Банани, які тільки-тільки потрапили в супермаркет, мають жовту шкірку з відтінком зелені. Через 2-3 дні, шкірка повністю жовтіє, через тиждень – на ній з’являються чорні плями. Якщо плід, під час транспортування вони піддавався переохолодженню – чорні плями і смуги з’являться набагато раніше.

Від несвіжих бананів можна отруїтися, особливо влітку – коли в тріснутій шкірці банана можуть з’явитися мухи-дрозофіли. В цьому і криється основна небезпека. Харчуючись жаданим плодом, муха одночасно виробляє кладку яєць. Помітити це відразу ж неможливо, але якщо заражені банани залишити в поліетиленовому пакеті, то через кілька днів можна побачити безліч личинок на плодах.

При виборі бананів, звертайте увагу на цілісність плода.

Джерело

Поділись




Магазин: